Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Lielākajās Latvijas pilsētās nav diennakts dežūraptieku

Lielākajās Latvijas pilsētās pa nakti nav iespējams iegādāties medikamentus, jo visas dežūraptiekas ir izzudušas. Ja esat Liepājā un naktī rodas vajadzība pēc medikamentiem, tuvākā aptieka, kur tos iegādāties atrodas Tukumā.„Pašvaldība nevar atvērt aptieku, tas ir privāts bizness”, tāda ir Liepājas pašvaldības pārstāves Inetas Stadgales atbilde uz jautājumu, kāpēc pilsētā nav diennakts dežūrējošā aptieka. Līdzīga situācija ir arī citās lielākajās Latvijas pilsētās, kurās dežūraptiekas ir izzudušas tāpēc, ka šāds biznesa plāns nav izdevīgs aptiekāriem.


Aptaujājot novadu lielākās pilsētas, Diena.lv uzzināja, ka vienīgā pilsēta Latgalē, kur pa nakti var nopirkt zāles ir Daugavpils. Tur esošā aptieka „Dziednieks” nodrošina novada iedzīvotājus ar medikamentiem.


Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē pa nakti medikamentus iegādāties ir grūti un ja gadās nepieciešamība pēc palīdzības, jāgriežas tuvākajā traumpunktā, norāda Valmieras pašvaldības preses sekretāre Inese Kazuša. Savukārt, ja ir rinda, tad vispirms jāizstāv to, lai tiktos ar ārstu. Cēsīs situācija ir tāda pati un lai iegādātos medikamentus, naktī jāmēro ceļš līdz pašai Rīgai.


Liepājā visilgāk atvērtās aptiekas strādā līdz 22.00 tāpēc, ka „aptiekas ir privāts bizness. Pirms diviem gadiem jautājums par dežūrējošo aptieku nepieciešamību tika apspriests veselības komisijā”, bet rezultāta nebija, skaidro pašvaldības pārstāve Ineta Stadgale. Par spīti iedzīvotāju vēlmei pēc šāda pakalpojuma, uzņēmumi izvēlējās ierobežotu darba laiku, jo algot darbiniekus neesot bijis izdevīgi. Lai iegādātos medikamentus, Liepājniekiem uz tuvāko aptieku naktī ir jābrauc uz Tukumu.


Zemgales novadā, tāpat kā pārējos trīs, medikamentus naktī iegādāties nevar, norāda Jēkabpils pašvaldības preses sekretāre Elīna Bite.

Rīgā ir vairākas diennakts dežūraptiekas - "A Aptieka 1"  Brīvības ielā 230, "Baltās Baznīcas aptieka" Baltās Baznīcas ielā 42, "Ģimenes aptieka 27" Tallinas ielā 57b, "Jaunā Aptieka" Marijas ielā 3, "Kamēlijas aptieka" Brīvības ielā 74, "Rīgas Vecpilsētas aptieka" Audēju ielā 20.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas