Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Liepājas domes deputātu ētikas kodeksu plāno apstiprināt nākamā gada sākumā

Liepājas domes deputāti vēl turpina vērtēt izstrādāto deputātu ētikas noteikumu projektu, aģentūru LETA informēja Liepājas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zane Ģirne.

Tiklīdz kodekss tiks izvērtēts un saņemti visi priekšlikumi un papildinājumi, to iespēju robežās, ja būs nepieciešams, papildinās. Ētikas noteikumu gala versiju plānots apstiprināt nākamā gada sākumā.

Jau ziņots, ka Liepājas domes izstrādātā deputātu ētikas noteikumu projekta sākotnējais variants ir papildināts, ņemot vērā pašu deputātu ieteikumus un labojumus, un novembra sākumā tas tika nodots atkārtotai izvērtēšanai deputātiem.

Liepājas pašvaldība ir sagatavojusi Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas darbinieku un domes deputātu profesionālās ētikas noteikumu projektu.

Profesionālās ētikas noteikumi veidoti no sešām daļām, ietverot vispārīgos noteikumus un konkrētus ētikas rīcības principus, vispārējās uzvedības normas. Izstrādājot profesionālās ētikas noteikumu projektu, analizēti līdzīga satura noteikumi vairākās valsts iestādēs, piemēram, Latvijas Bankā, Valsts kontrolē, Finanšu un Labklājības ministrijā, Rīgas domē, Saeimā utt.

Savu neapmierinātību ar izstrādāto ētikas noteikumu projektu paudis bezpartejiskais Liepājas domes deputāts Stēns Lorenss, saukts arī par Luiju Fonteinu. "Liepāja, iespējams, ir vienīgā pilsēta pasaulē, kur morāli diktē pilsētas mērs. Šerifs Sesks tagad vēlas iemācīt Liepājas deputātiem, kā tiem būtu jāģērbjas un jāveido pareizais matu griezums. Tas arī ļoti uzskatāmi parāda Ulda Seska kvēlo vēlmi dabūt mani ārā no Liepājas domes tā vietā, lai strādātu kopā," uzskata Fonteins.

Domei adresētā elektroniskajā vēstulē viņš norādījis, ka, viņaprāt, domes sagatavotie "noteikumi ir neatbilstoši visos to aspektos. Tajos tiek pārkāptas cilvēktiesības, stila un uzvedības brīvība un jebkādas citas demokrātijas iezīmes. Neuzskatu, ka šiem noteikumiem ir vajadzīgi kādi labojumi vai ieteikumi, bet gan tos vajadzētu noraidīt pilnībā".

Ja noteikumi netiktu noraidīti, Lorenss iesaka ņemt vērā arī viņa ieteikumus, kurus deputāts minējis domei adresētajā vēstulē. Fonteins iesaka ētikas noteikumos regulēt domes deputātu seksuālo dzīvi un ģērbšanās stilu. Fonteins rosinājis iekļaut noteikumos tādus punktus kā, piemēram, "deputātu seksuālo attiecību skaits nedrīkst pārsniegt vienu reizi nedēļā", "tikai pilsētas mērs drīkst skatīties pornofilmas, bet arī tad tikai piektdienās no plkst.22 līdz 24", "domes sēdē visiem deputātiem jāvalkā mēra izvēlēta uniforma" u.tml.

Liepājas mērs Uldis Sesks, komentējot skandalozā deputāta pēdējā laika aktivitātes, aģentūrai LETA iepriekš pauda viedokli, ka "deputāta Lorensa uzvedība ir atklāti vulgāra un latviešu sabiedrībai aizskaroša. Izglītots un audzināts cilvēks, lai aizstāvētu savu viedokli, neizvēlas šādus izteiksmes veidus. Kaut ko līdzīgu huligāni raksta tualetē uz sienām".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas