Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Liepājas Kultūras pārvalde aicina saglabāt Jūras spēku orķestri

Liepājas Kultūras pārvalde nosūtījusi vēstuli aizsardzības ministram Imantam Lieģim, paužot atbalstu Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Jūras spēku orķestrim, un aicina pārskatīt jautājumu par tā iespējamo likvidēšanu.

Liepājas Kultūras pārvaldes starptautisko sakaru un attīstības projektu vadītāja Krista Kalnarāja aģentūrai BNS pavēstīja, ka Jūras spēku orķestris ir daudzu Liepājas un valsts mēroga kultūras pasākumu neatņemama sastāvdaļa, tāpēc tā likvidēšana būtiski ietekmētu Liepājas kultūras nozari.

NBS Jūras spēku orķestris ir ilggadējs Liepājas Kultūras pārvaldes sadarbības partneris un piedalījies gan Lāčplēša dienas parādēs un lāpu gājienos, pilsētas Ziemassvētku egles ikgadējā iedegšanā un Līvas gadatirgus muzikālajos pasākumos, gan iepriecinājis ar defilē programmām pilsētas centrā.

"Kā īpašs notikums jāmin Latvijas armijas 90.gadadienas koncerts Liepājas teātrī. Tāpēc Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja Lelde Vīksna vēstulē aizsardzības ministram paudusi uzskatu, ka šajos kultūrai ļoti grūtajos laikos NBS Jūras spēku orķestra likvidācija būtu vēl viens trieciens jau tā saspringtai situācijai profesionālās mūzikas un kultūras nozarē pilsētā," pavēstīja Kalnarāja.

Viņa norādīja, ka, pārkvalificējot orķestra mūziķus militārajam dienestam NBS vienībās, tiktu zaudēts valsts ieguldītais finansējums līdzšinējā mūziķu izglītībā. Kultūras un profesionālās mākslas nozarēs ir viegli likvidēt gadiem koptas un attīstītas tradīcijas, bet ārkārtīgi grūti tās atjaunot un iedibināt no jauna, uzsvēra Kalnarāja.

Liepājas Kultūras pārvalde paudusi cerību, ka Aizsardzības ministrija pārskatīs ieceri orķestri likvidēt un tomēr ļaus tam klausītājus iepriecināt arī turpmāk.

Jau vēstīts, ka Liepājā pagājušonedēļ vāca iedzīvotāju parakstus par Jūras spēku orķestra saglabāšanu.

Iepriekš medijos izskanējusi informācija, ka finanšu līdzekļu taupības nolūkos Aizsardzības ministrija izskata iespējas likvidēt Jūras spēku orķestri.

Jūras spēku orķestris Liepājā ir profesionāls orķestris, tas piedalās ārvalstu bruņoto spēku komandieru, karakuģu sagaidīšanas un pavadīšanas ceremonijās, veido Jūras spēku militāro ceremoniju muzikālo noformējumu.

Jūras spēku orķestris ir arī pārstāvējis Latviju dažādos starptautiskajos militāro orķestru festivālos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas