Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Liepājas mērs Sesks norobežojas no Fonteina apsūdzībām

Kluba Fontaine Palace aizdegšanās ir ļaunprātīga dedzināšana, uzskata kluba īpašnieks Stīns Lorenss jeb Fonteins, atzīstot, ka šobrīd ir izmisis un satriekts. “Liepāja ir ļoti, ļoti slikta vieta,” komentējot ugunsgrēku Liepājas klubā , telefonsarunā Db.lv atzina S.Lorenss.

Viņš uzskata, ka ugunsgrēka iemesls, iespējams, ir viņa ieilgušais konflikts ar pilsētas mēru. “Sesks ir satraukts.” Viņš  kā neatkarīgais deputāts opozīcijā esot sekojis līdzi pilsētas politiķu darbībām un bijis gatavs atklāt nelikumības. “Jau pirms vairākiem gadiem manu klubu mēģināja slēgt pēc Ulda Seska pavēles,” viņš sacīja.

Neesot ticams, ka ugunsgrēks, kas sākās kluba pagrabstāvā, izcēlies pats no sevis, jo darbdienās zāle pagrabstāvā esot slēgta, nekādas ierīces tur neesot bijušas ieslēgtas, cilvēki tur nav uzturējušies. No kluba darbiniekiem īpašnieks uzzinājis, ka, visticamāk, kaut kāds degmaisījums iemests pa kluba logu. Tomēr kluba īpašnieks nelolo ilūzijas, ka patiesība noskaidrosies.

Deputāts atzina, ka konflikts viņam bijis ne vien ar pozīcijas politiķiem pilsētas domē, bet arī ar partijas Sabiedrība citai politikai Liepājas nodaļas biedriem, kas pēc pašvaldību vēlēšanām pieprasīja, lai uzņēmējs atkāpjas par labu citiem SCP kandidātiem vai arī atmaksā priekšvēlēšanu kampaņas izdevumus partijai.

Jautāts, kad viņš no atvaļinājuma atgriezīsies Liepājā un vai turpinās šeit biznesu, deputāts atbildēja: “Kas to lai zina...” Kluba zaudējumi neesot izmērāmi naudā, jo klubs viņam bijis kā bērns. Fontaine Palace esot bijusi AAS BTA “lēta apdrošināšanas polise”, kas noteikti nesegšot zaudējumus.

Uzņēmējs uzskata, ka ugunsgrēks ir sava veida kara pieteikums viņam un liecina par vispārēju tiesisko situāciju un biznesa vidi Latvijā.

Savukārt Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš Db.lv informēja, ka ugunsdzēsēji neapstiprina pagaidām nekādu ugunsgrēka izcelšanās iemeslu. Pagrabstāvā kluba darbinieki glabājuši alkoholu, tur bijis arī elektrosūknis, tāpēc aizdegšanās iemeslus noskaidros izmeklēšanā. Pats mēra vietnieks uz ugunsgrēku devies agri no rīta, kad viņam no Venecuēlas zvanījis kluba īpašnieks un lūdzis noskaidrot, kas notiek un vai nav cietuši cilvēki.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

ULDA SESKA KOMENTĀRS

"Skumji, ka neilgi pirms Jaunā gada sagaidīšanas pasākumiem Liepāju piemeklējusi šāda ugunsnelaime. Tomēr svarīgi, ka nav cietuši ne kluba apmeklētāji, ne darbinieki, ne nejauši aculiecinieki. Šāds notikums bieži var izraisīt šoku un paniku, radīt prātos pārspīlējumus, tāpēc pilnībā norobežojos no muļķīgiem un nepamatotiem komentāriem par ugunsnelaimes vaininiekiem. Skaidrojumus par notikumu dos uzsāktā kriminālprocesa rezultāti."

Liepājas mērs Uldis Sesks db.lv

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas