Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Liepājas tramvaja līnijas pagarināšanas projekts izmaksās 8,082 miljonus latu

Liepājas domes deputāti šonedēļ apstiprināja tramvaja līnijas pagarināšanas un esošo sliežu posmu rekonstrukcijas projekta kopējās izmaksas. Dome nodrošinās projekta īstenošanai nepieciešamo līdzfinansējumu 15% apmērā jeb 1,054 miljonus latu 2011.gadā, palielinot pašvaldības uzņēmuma "Liepājas tramvajs" pamatkapitālu.

Pašvaldības Finanšu pārvaldei uzdots ieplānot budžetā 1,054 miljonus latu "Liepājas tramvaja" pamatkapitāla palielināšanai, nepieciešamības gadījumā piesaistot kredīta resursus.

Deputāti nolēma arī atļaut "Liepājas tramvajam" piesaistīt kredīta resursus nepieciešamā priekšfinansējuma nodrošināšanai projekta īstenošanai, saņemot pašvaldības galvojumu.

Liepājas dome iepriekš informēja, ka tramvaju līnijas pagarināšanas būvniecības darbi varētu sākties nākamā gada pavasarī.

Projekts paredz tramvaja līnijas pagarināšanu no Klaipēdas ielas līdz Ezerkrastam, kā arī esošo nolietojušos sliežu ceļa posmu rekonstrukciju.

Projekta mērķis ir veicināt sabiedriskā transporta attīstību kā alternatīvu privāto automašīnu izmantošanai.

Projekts paredz tramvaja līnijas pagarināšanu par 1,6 kilometriem, divvirzienu sliežu ceļa izbūvi aptuveni 3,2 kilometru garumā, kā arī tramvaju līnijas sliežu ceļu kritisko posmu rekonstrukciju visā esošās līnijās garumā un vilkmes apakšstacijas izbūvi.

Ārpus Rīgas īstenojamiem projektiem, kas paredzēs jaunu tramvaju līniju izveidi un esošo rekonstrukciju, kā arī ritošā sastāva atjaunošanu, Liepājā un Daugavpilī no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem pieejami 14,06 miljoni latu.

Liepājā tramvajs sāka kursēt jau 1899.gada 26.septembrī. Tā ir vecākā tramvaja līnija Baltijā. Maršruta līnijas kopgarums pašlaik ir 6,9 kilometri. Tas savieno Liepājas ģeogrāfiski centrālajā daļā esošo Jaunliepāju (Liepājas Metalurga rajonu) ar Dienvidrietumu mikrorajonu, pa ceļam šķērsojot daļu pilsētas centra un pietuvojoties Jūrmalas parka rajonam Vecliepājā. Visa maršruta izbraukšana vienā virzienā aizņem vidēji 24 minūtes. Kopā Liepājas tramvaja maršrutā ir 28 pieturas - pa 14 katrā virzienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas