Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Ilustratīvs attēls

Lietus ūdeņu postījumus infrastruktūrai Zemgalē vērtē kā nebūtiskus

Ceļoties ūdenim upēs pēc nedēļas sākumā piedzīvotajām lietavām, būtiski postījumi infrastruktūrai Zemgalē nodarīti nav, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībās.

Jelgavā pēc lietus fiksēts izskalojums Jāņa Čakstes bulvārī, taču, ceļoties ūdens līmenim Lielupē, postījumi nodarīti nav, aģentūru LETA informēja Pašvaldības operatīvās informācijas centra vadītājs Gints Reinsons.

Ūdens apjoms upē samazinās, taču nav sasniedzis to līmeni, kas bija pims pirmdienas lietus. Pirmdien upes līmenis bija 49 centimetri virs jūras līmeņa, bet šodien - 76 centimetri.

"Protams, "Jelgavas ūdens" sūknētavām bija lielāka slodze, bet ārkārtas situāciju nav bijis," par lietus ūdens novadīšanu piebilda Reinsons.

Situācija pilsētā novērota gan videonovērošanas kamerās, gan, apsekojot pilsētu klātienē, jo visas kritiskākās vietas ir apzinātas iepriekš un kartētas.

Arī Pļaviņās, kur lietavu dēļ tika slēgta iela, situācija ir normalizējusies.

"Taču pašvaldība turpina apzināt vietas un teritorijas, kuru sakārtošana turpmāk varētu mazināt applūšanas draudus. Iespēju robežās tas tiks paveikts jau šogad. Lielāki darbi, piemēram, novadgrāvja sakārtošana no Gostiņiem uz Pļaviņām, tiks plānoti uz 2018.gadu," informēja Pļaviņu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Kitajeva, piebilstot, ka lauksaimniecībā un uz lauku ceļiem situācija joprojām ir ārkārtas, par ko informēts Ministru kabinets.

Bauskas novadā situācija kopumā ir stabila, aģentūru LETA informēja novada domes priekšsēdētāja vietnieks Voldemārs Čačs (VL-TB/LNNK). Pie Mežotnes pils bojātā tilta glābšanai šodien piesaistīts arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

"Situācija ir pietiekami mierīga, nekas kritisks nav noticis. Ūdens līmenis upēs bija cēlies, vēl kāda peļķe nav iesūkusies zemē," par situāciju novadā klāstīja Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns (ZZS).

Jau ziņots, ka patlaban ārkārtas situācija lauksaimniecības jomā ilgstošo lietavu un plūdu radītās situācijas dēļ izsludināta 29 novados, tostarp Aglonas, Baltinavas, Balvu, Ciblas, Dagdas, Daugavpils, Ilūkstes, Kārsavas, Krāslavas, Līvānu, Ludzas, Preiļu, Rēzeknes, Riebiņu, Rugāju, Vārkavas, Viļakas, Viļānu, Zilupes, Alūksnes, Jēkabpils, Madonas, Lubānas, Gulbenes, Cesvaines, Varakļānu, Krustpils, Salas un Aknīstes novados.

Taču ar lūgumu izsludināt ārkārtas situāciju valdībā vērsušās arī Pļaviņu, Apes, Neretas un Viesītes novadu pašvaldības.

Tāpat ziņots, ka, ceļoties ūdens līmenim upēs, bojāts gājēju tiltiņš uz Ķirbaksalu Bauskā un tiltiņš pie Mežotnes pils.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas