Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LTRK: OIK 2 apsvēršana ir neprāts

Izmaksas par elektroenerģiju Latvijā ir lielākas nekā kaimiņvalstīs, tāpēc domāt par "obligātā iepirkuma komponenti (OIK) 2" ir pilnīgs neprāts, piektdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma teica Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

LTRK neatbalstīs ieceri par jaunām subsīdijām elektrības ražošanai.

LTRK pārstāvis arī norādīja, ka Latvijā būtu nepieciešams meklēt veidus, kā samazināt elektrības rēķinus, lai elektrības cenas būtu konkurētspējīgas ar pārējām Baltijas valstīm. Pēc Endziņa teiktā, Latvijas uzņēmējiem patlaban par elektrību jāmaksā 15-20% vairāk nekā Igaunijā un Lietuvā.

Žurnāls Ir iepriekš vēstīja, ka Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa paspārnē top plāni jaunām subsīdijām elektrības ražošanai jeb likumprojekts "obligātā iepirkuma komponente (OIK) 2". Jaunais likumprojekts esot vērsts uz vietējo elektroenerģijas ražošanas jaudu vērienīgu pieaugumu - "līdz 2030.gadam nodrošināt vismaz papildus divas terravatstundas no vietējiem atjaunojamiem resursiem saražotu papildu elektroenerģijas pieejamību tirgū".

Komentējot Enerģētikas drošības komisijas paspārnē sagatavoto sākotnējo likumprojekta versiju, Vējonis iepriekš minēja, ka ir svarīgi stiprināt Latvijas enerģētisko drošību un attīstīt zaļo ekonomiku.

Savukārt ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Vienotība) skaidroja, ka Latvija patlaban nevar atļauties jaunas subsīdijas elektoenerģijas ražošanai jeb "OIK-2". Viņš norādīja, ka Latvijas ekonomika patlaban ieiet konkurētspējas fāzē, tāpat izstrādāts regulējums, kas rūpniekiem ļauj iegādāties enerģiju par konkurētspējīgu cenu. "Tāpēc esmu ļoti piesardzīgs pret jebkurām iniciatīvām, kas prasa papildus subsīdijas. Patlaban mēs noteikti nevaram atļauties "OIK-2"," piebilda Ašeradens.

Top komentāri

reptilis
r
Tā ir ņirgāšanās par veselo saprātu....vai par pirmo OIK jau ir notikusi izmeklēšana? ...vainīgie sodīti?
Trollis JT
T
Man arī vajag nodokļu maksātāju naudas atbalstu. "Atmodas" (trešās) sākumā štancēju sarkan-balt-sarkanus "auseklīšus" , bizness plauka. Nu vairs nevienam tie auseklīši neinteresē. Pieprasu valsts atbalstu biznesa turpināšanai!
!?
!
"...par elektrību jāmaksā 15-20% vairāk nekā Igaunijā un Lietuvā."(J.E.) Lai sokas izsekot to 15-20% ceļus!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas