Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

LTV koncentrējas uz analītiku

Pozitīvi ir tas, ka Latvijas sabiedriskā televīzija (LTV) ir atskārtusi savu galveno funkciju: runāt un diskutēt par visai sabiedrībai nozīmīgiem jautājumiem un jaunajā rudens sezonā pastiprinātu vērību ir pievērsusi tieši informatīvi analītisko raidījumu kapacitātes stiprināšanai, lai gan par konkrēto raidījumu veiksmēm un neveiksmēm var diskutēt un vērtējums nebūs viennozīmīgs. Šāds bija Dienas aptaujāto mediju nozares ekspertu un politologu kopējais vērtējums par LTV rudens sezonas jauno piedāvājumu.

LTV pārstāvis Klāvs Radziņš atzīst, ka televīzija ar jauno raidījumu reitingiem ir visnotaļ apmierināta, tie esot pat labāki, nekā cerēts, īpaši Melu laboratorijai. Analītiskie raidījumi ir iknedēļas desmit skatītāko raidījumu sarakstā un visvairāk skatītie interneta versijā. Turklāt minēto raidījumu koncepcijas ir tapušas, vēl pirms bijis zināms budžets, līdz ar to īstenojies valdes uzstādījums - sasniegt augstāku kvalitāti ar līdzšinējiem resursiem.

Visaugstāk eksperti novērtē raidījumu 1:1, lai gan atzīst, ka tā kvalitāte nav vienādi augsta visus vakarus. Mediju eksperts un bijušais LTV ģenerāldirektors Rolands Tjarve, kopumā pozitīvi vērtējot raidījumu, norāda, ka dažkārt notiek sarunas partnera pazemošana, kas nav pieļaujama. "Vērojot šo raidījumu, ir sajūta, ka ētikas latiņu vajadzētu pacelt krietni vien augstāk. Žurnālistam nevajadzētu kļūt dzeltenam un meklēt lētas sensācijas, piemēram, izvelkot no arhīviem desmit gadus vecus materiālus, kuri turklāt tiek izrauti no konteksta. Es novēlētu veidot dzīvu sarunu un taktiku viesa iztaujāšanai koriģēt sarunas gaitā, nevis strikti turēties pie sagatavotā scenārija."

Žurnālists Māris Zanders atzinīgi novērtē raidījuma formātu, tomēr piekrīt, ka tā kvalitāte nav viendabīga. "Manuprāt, neveiksmīgs piemērs bija saruna ar Raivi Dzintaru, kurā Gundars Rēders kļuva pašmērķīgi uzbrūkošs." Politologs Ivars Ījabs godīgi atzīst, ka priekšroku dod Ingas Spriņģes, nevis Rēdera vadītajām sarunām. Tam gan īsti nepiekrīt viņa kolēģe Ilga Kreituse, kura no analītiskā viedokļa, visaugstāk vērtējot tieši šo raidījumu, atzīmē Rēdera nopelnus.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 30. oktobra, laikrakstā Diena! 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas