Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

LTV pārsūdzēs NEPLP uzlikto 5000 eiro sodu par pārkāpumiem bērnu raidījumā

Latvijas Televīzija (LTV) kategoriski nepiekrīt NEPLP lēmumam piemērot administratīvo sodu par pieļautajiem pārkāpumiem bērnu raidījumā Zili brīnumi un to pārsūdzēs likumā noteiktajā kārtībā, otrdien paziņoja LTV valdes loceklis Sergejs Ņesterovs.

Viņaprāt, šis lēmums pēc savas būtības ir absurds un iezīmē ļoti bīstamu tendenci. "Tas nozīmē, ka mēs vairs bērniem nevarēsim rādīt, kā tiek cepta maize vai gatavots siers, jo katrs maizes klaips un katrs siers pēc pagatavošanas ir līdzīgs kādam komerciāli ražotam maizes kukulītim vai sieram. Ļoti ceram, ka šī juridiskās kvalitātes ziņā diskutablā lēmuma pamatā nav kāda "jauna NEPLP politika" attiecībā uz LTV saturu un redakcionālo neatkarību," uzsver Ņesterovs.

Jau ziņots, ka 10. septembrī NEPLP sēdē nolēma piemērot 5000 eiro administratīvo sodu LTV par pārkāpumiem raidījumā Zili brīnumi. LTV uzskata, ka administratīvā pārkāpuma lietā pieņemtais NEPLP lēmums ir atceļams un lieta izbeidzama, jo LTV nav ievietojusi raidījumos Zili brīnumi slēpto reklāmu.

Raidījumos atsevišķi produktu nosaukumi tika minēti saskaņā ar raidījuma saturisko koncepciju. Tā paredzēja izveidot īpašu raidījuma sadaļu jeb sižetu rubriku – Kā tas top?. Šīs rubrikas ietvaros mazie skatītāji, piemēram, tika iepazīstināti ar to, kā tiek ražoti cepumi Selga un biezpiena sieriņi Kārums. Tieši šā iemesla dēļ raidījumā ir tikuši pieminēti šo produktu nosaukumi. LTV mērķis nav bijis šo produktu popularizēšana, bet gan skatītāju iepazīstināšana ar šo produktu ražošanas procesu.

Savukārt par raidījuma nosaukumu tika izvēlēts biedrības Vidzemes inovāciju un uzņēmējdarbības centrs zīmols Zili brīnumi, ņemot vērā, ka šis zīmols ir plaši atpazīstams jauniešu auditorijai un jauniešu uztverē cieši saistās ar zinātkāres centra Zili brīnumi pamatdarbību – jauniešu intereses veicināšanu par tehniskām un eksaktām zinātnēm, kas tieši sakrita ar LTV raidījuma mērķi un kas LTV ieskatā šā iemesla dēļ varēja piesaistīt raidījumam papildus jauniešu auditoriju.

Viens no iemesliem, kāpēc tieši neatkarīgā producenta SIA Brīvdienas piedāvājums uzvarēja LTV rīkotajā konkursā Par populārzinātniska raidījuma bērniem izveidi LTV  bija neatkarīgā producenta piedāvājums raidījumus veidot partnerībā ar biedrību Vidzemes inovāciju un uzņēmējdarbības centrs, kuras zinātkāres centram Zili brīnumi ir uzkrāta unikāla pieredze bērnu izziņas procesa veicinošu aktivitāšu īstenošanā.

LTV uzsver, ka saskaņā ar biedrības Vidzemes inovāciju un uzņēmējdarbības centrs statūtiem biedrības mērķis ir veicināt jauniešu intereses par tehniskām un eksaktām zinātnēm. Tāpat biedrība likumā noteiktajā kārtībā ir ieguvusi sabiedriskā labuma organizācijas statusu un saskaņā ar Biedrību un nodibinājuma likuma 2. panta pirmo daļu biedrība ir nodibināta statūtos noteikto mērķu sasniegšanai, un tās mērķis nav peļņas gūšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas