Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

LTV un LR kopīga interneta ziņu portāla izveidei šogad piešķirti 82 300 lati

Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio (LR) kopīga interneta ziņu portāla izveidei latviešu un krievu valodās šogad paredzēti 82 300 lati, pastāstīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) loceklis Gints Grūbe.

Pēc Grūbes teiktā, šī gada nogalē, trijos mēnešos, jaunā interneta projekta izveidei no LTV budžeta tiks atvēlēti - 42 000 latu, savukārt no LR budžeta - 40 300 lati.

Grūbe norādīja, ka šīs summas netiek ņemtas no esošajiem raidorganizāciju budžetiem, bet tās LTV un LR tiek piešķirtas saskaņā ar vakar, 13.septembrī, Saeimā pieņemtajiem budžeta grozījumiem.

Jaunā ziņu portāla izveidi paredz Ministru kabineta programma sabiedrības sabiedrības saliedēšanas, nacionālās identitātes un valsts valodas pozīcijas nostiprināšanai, kas tapa šī gada pavasarī. "Arī portāla izveidei piešķirtie līdzekļi 2012.gada budžeta grozījumos izriet no Ministru kabineta definētās sabiedrības saliedētības programmas," paskaidroja Grūbe.

Paredzēts, ka ziņu portāls tiks veidots, saglabājot esošo domēnu nosaukumus - Ltv.lv un Latvijasradio.lv, kur patlaban katra raidorganizācija apkopo savu veidoto ziņu saturu.

"Plānots, ka līdz šī gada beigām portāla izveides redakcijā darbosies LTV darbinieki Gatis Madžiņš, Toms Bricis un Edmunds Lukaševics un LR darbinieki Tālis Eipurs un Kārlis Dagilis, un šo darbinieku uzdevums būs izveidot portāla saturisko koncepciju, sadarbības modeli ar abu raidorganizāciju ziņu dienestiem un abu raidorganizāciju kanāliem, teica Grūbe. Savukārt portāla galvenā redaktora pienākums būs šo darbu koordinēt.

"NEPLP šī gada 13.septembra sēdē vienojās, ka lēmums par kopīgā LTV un LR interneta ziņu portāla darbības uzsākšanu tiks pieņemts šī gada oktobra sākumā pēc tam, kad noslēgsies LTV un LR kopīgi organizētais konkurss uz interneta ziņu portāla galvenā redaktora amatu un NEPLP tiks iesniegta interneta portāla darbības koncepcija un detalizēts budžeta plāns," pastāstīja Grūbe.

Pēc Grūbes teiktā, konkursam uz interneta ziņu portāla galvenā redaktora amatu jābūt izsludinātam un noslēgtam jau līdz šī gada 27.septembrim, savukārt jaunā portāla darbības koncepcijai un detalizētam budžeta plānam jābūt iesniegtam NEPLP līdz šī gada 3.oktobrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas