Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lūgums palīdzēt Andrai Kvālei

Kad pērnā gada vidū Andra ar pēkšņām veselības problēmām nokļuva slimnīcā, viņas dzīve apgriezās ar kājām gaisā – tika konstatēta akūta limfoleikoze, kas ir ļaundabīga asinsrades slimība. Diemžēl ārstniecība Latvijā nedeva gaidītos rezultātus, tika meklētas citas iespējas.

Lai segtu ārstniecības izmaksas, Andra vērsās Nacionālajā veselības dienestā, kas viņai kā Latvijas iedzīvotājai ar smagu slimību var kompensēt ārstniecības izmaksas. Šī gada 7.martā sieviete saņēma šokējošu ziņu: valsts atteicās apmaksāt viņas ārstniecību Vācijas klīnikā. Organizācijas Ziedot.lv pārstāvji ir nodrošinājuši iespēju ikvirnam atbalstīt Andru ar ziedojumu: http://www.ziedot.lv/lv/project/1654

Ārstēšanās Vācijā ir sievietes vienīgā iespēja izdzīvot. Skaitļi ir skarbi - viņas dzīvības cena ir 26 551,94 lati. Šajā kritiskajā situācijā Ziedot.lv aicina nebūt vienaldzīgiem un palīdzēt Andrai izdzīvot.

Andra visu savu dzīvi ir palīdzējusi citiem, strādājot sociālajā sfērā. Desmit gadus Andra strādāja par pedagogu, turklāt pēc otras augstākās izglītības iegūšanas kļuva par klīnisko psihologu gan Jelgavas psihiatriskās klīnikas Ģintermuiža bērnu nodaļā, gan Rīgas 14.vakara vidusskolā, gan psiholoģijas centrā "Kamertons", kur viņa rūpējās par bērnu klīnisko izpēti un psiholoģiskās palīdzības sniegšanu.

Kopš slimības diagnosticēšanas Andra mājās ir bijusi vien no pāris dienām līdz pāris nedēļām, jo konstatētā saslimšana ir ļoti smaga. Andrai ir B šūnu akūta limfoleikoze, kas ir ļaundabīga asinsrades slimība. Pašlaik Andra ārstējas Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Ķīmijterapijas un hematoloģijas klīnikas 3. Hematoloģijas nodaļā.

Līdzšinējie ķīmijterapijas kursi un ārstēšana nav devuši gaidītos rezultātus, un slimība nav atkāpusies. Latvijas un Baltijas reģionā piedāvātās ārstēšanās iespējas ir izmantotas, bet nav devušas pozitīvus rezultātus.

Aicinājumam palīdzēt atsaukusies vācu klīnika Medizinische Klinik mit Schwerpunkt Hämatologie, Onkologie und Tumorimmunologie Charité - Universitätsmedizin Berlīnē.  Klīniskie pētījumi ar eksperimentālām zālēm notiek vairākās pasaules valstīs, un minētā klīnika ir tuvākā vieta, kur Andra var saņemt pēdējo iespēju uzveikt vēzi.

Nacionālais veselības dienests ir atteicis valsts palīdzību ārstēšanas izdevumu segšanai.  Realitāte ir skarba - Andras dzīvības cena ir 37 780 eiro jeb 26 551,94 lati. Tieši tik šobrīd ir nepieciešams, lai Andrai varētu veikt  ārstniecības procedūras Vācijā.

Andra ir mamma 12 gadus jaunam dēliņam. Pašlaik par dēlu rūpes uzņēmies viņa tētis un Andras bijušais vīrs - viņa pati vairs nespēj parūpēties par dēla ikdienu, jo teju visu laiku uzturas slimnīcā. Diemžēl Andrai un viņas tuviniekiem nav tādu līdzekļu, lai segtu ārstniecību Vācijā. Pašlaik Andras dzīvība ir atkarīga tikai no līdzcilvēku atbalsta un līdzcietības.

Sievietes lielākais atbalsts ir viņas tuvinieki un kolēģi. Viņi ļoti lūdz atsaukties un palīdzēt Andrai cīņā ar slimību un saziedot nepieciešamos līdzekļus.

Ziedot.lv aicina palīdzēt Andrai, izvēloties sev ērtāko veidu —

• tieši mūsu mājaslapā: http://www.ziedot.lv/lv/project/1654

• internetbankā, māksājumā norādot: "Palīdzēsim Andrai Kvālei (rekvizīti: http://www.ziedot.lv/lv/project/1654)
• zvanot uz ziedojumu tālruni 90067009 (maksa par zvanu - 1 Ls);

Jūs varat ziedot arī ziedojumu kastītēs "Maxima" veikalos visā Latvijā projektam "Laimīgai Latvijai". Šie ziedojumi tiek izmantoti, lai sniegtu palīdzību ģimenēm visā Latvijā. Sadarbojoties sociālajiem dienestiem un vietējām labdarības organizācijām, Ziedot.lv rūpīgi izvērtē katras ģimenes situāciju un organizē nepieciešamās palīdzības sniegšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas