Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Mācībās Tallinas līcī un Irbes jūras šaurumā meklēs kara laika spridzekļus

Šodien sākas starptautisko mācību Open Spirit 2015 jūras fāze, kuras laikā Tallinas līcī un Irbes jūras šaurumā meklēs un iznīcinās no kara laikiem saglabājušos sprādzienbīstamos priekšmetus, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrija.

Gadskārtējo mācību, kuras rotācijas kārtībā notiek kādā no Baltijas valstīm, uzdevums ir attīrīt kuģošanas ceļus un zvejošanas rajonus no Baltijas jūras dzelmēs palikušajiem sprādzienbīstamajiem priekšmetiem. Starptautiskā operācija palīdz pilnveidot štābu, mīnu kuģu un to ūdenslīdēju-atmīnētāju komandu sadarbību, taktiku un procedūras.

Mācību uzdevumus kuģi veiks vairākās kuģu grupās. Pirmajā grupā iekļauti galvenokārt NATO 1.pastāvīgās jūras pretmīnu grupas kuģi. Pašreiz šīs kuģu grupas flagmanis ir Nīderlandes kuģis Donau. Mīnu meklētāju grupu veido Beļģijas kuģis Lobelia, Lielbritānijas Quorn un Vācijas Auerbach, Nīderlandes Willestamdt, Polijas Mewa, Norvēģijas Rauma, Lietuvas Skalvis un Francijas kuģis Eridan.

Savukārt otro kuģu grupu veido Latvijas vadītās Baltijas valstu mīnu kuģu eskadras kuģi - flagmanis Jūras spēku flotiles kuģis Virsaitis, kā arī vēl seši kuģi no Lietuvas, Norvēģijas, Igaunijas un Zviedrijas.

Mācībās piedalās arī kuģu ūdenslīdēju-atminētāju grupa, kurā darbojas Zviedrijas, Vācijas, Igaunijas, ASV, Kanādas, Polijas un Latvijas ūdenslīdēji, un viņus atbalsta Igaunijas Jūras spēku kuģis.

Igaunijas Jūras spēku vadītajās mācībās, kuras notiek no 15. līdz 29.maijam, piedalās vairāk nekā 700 karavīru, 19 kuģi, septiņas ūdenslīdēju komandas un štābu personāls no 15 valstīm, kā arī divām mīnu kuģu vienībām - Baltijas valstu mīnu kuģu eskadras un NATO 1.pastāvīgās jūras pretmīnu grupas.

Mācības Open Spirit ir gadskārtējā alianses programmas Partnerattiecības mieram operācija jūras mīnu un citu sprādzienbīstamo priekšmetu iznīcināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas