Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Mākslinieks: karikatūrā vēl labāk iederētos Šlesers un Šķēle

“Nekad agrāk Liepājas mērs Uldis Sesks un Ventspils mērs Aivars Lembergs nav bijuši gatavi tik ciešai sadarbībai kā tagad, izšķiroties sadarboties vēlēšanās zem Zaļo un zemnieku savienības karoga,” ar šādu parakstu reģionālā avīze Kursas Laiks 18.jūnijā publicēja karikatūru, kurā šo abu pilsētu galvas attēloti kaili kopā sasietiem dzimumlocekļiem un ZZS karodziņiem rokās.

Kā portālu Diena.lv informēja kāda sieviete, karikatūra šokējusi daudzus laikraksta lasītājus.

Avīzes galvenā redaktore Marina Mariņina nedomā, ka būtu iets par tālu un uzsver, ka karikatūra ir žanrs, kurā lietas attēlo pārspīlēti. “Stāsts jau ir skaidri nolasāms – bijušie konkurenti, kas agrāk mērījās ar krāniņiem, tagad ir nolēmuši darboties citādā veidā,” viņa skaidro.

Arī zīmējuma autors Vilnis Bulavs ir pārliecināts, ka nekādas ētikas robežas nav pārkāpis. Viņaprāt, karikatūrās nedrīkst smieties par cilvēka fiziskajiem trūkumiem un reliģiju, taču pārējais ir atļauts: “Tāda ir žanra specifika”.

Mākslinieks stāsta, ka viņam dotais laiks karikatūru zīmēšanai nav garš, tāpēc, kāda doma ātrumā iešaujas prātā, to viņš arī attaino uz papīra. Tā tas bijis arī šoreiz. Pēc V.Bulava domām, vēl labāk šajā zīmējumā iederētos Ainārs Šlesers (LPP/LC) un Andris Šķēle (TP).

Lasītāju reakcija uz karikatūru bijusi dažāda. “Dažs bija šokēts, bet dažs – priecīgs,” saka M.Mariņina. Zīmējumā attēlotie mēri nekādas iebildes nav cēluši. “Tas tikai slikti par viņiem liecinātu,” saka avīzes galvenā redaktore, nemaz nepieļaujot iespēju, ka politiķi varētu mēģināt ietekmēt karikatūru saturu. “Domāju, ka ar humora izjūti vieņiem abiem viss ir kārtībā,” piebilst V.Bulavs.

(papildināta ar karikatūrista viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas