Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Mārupē atklās jaunu BMX trasi

Mārupē, Tīraines dārzu ielā 6, sestdien plkst.13 notiks jaunās BMX trases atklāšana, kuras laikā apmeklētāji varēs izjust īstu olimpisko gaisotni, jo trasē norisināsies arī šīs sezonas BMX noslēguma sacensības, informēja Mārupes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Kate Nītiņa.

Sezonas noslēguma sacensības sāksies plkst.14, un tajās vairāk nekā 200 BMX riteņbraucēji no visas Latvijas cīnīsies par Open un Mārupes BMX balvām.

Kopā ar pašvaldību izstrādātais idejas realizācijas modelis paredz trases 2,72 hektāru lielajā teritorijā arī slidotavu ziemā un skrituļošanas laukumu pārējā sezonā. Nākotnes iecere ir izbūvēt slēgta tipa angāru, lai ar BMX varētu braukt cauru gadu. Patlaban trases reljefs ar šķēršļiem un virāžām izveidots tā, lai tajā varētu trenēties bērni jau no trīs gadu vecuma.

Izveidotā BMX trase ir projekts, kas ar Mārupes novada domes, biedrības Pierīgas partnerības un Lauku atbalsta dienesta atbalstu tapis pēc iedzīvotāju - Mārupes BMX kluba dalībnieku - idejas un iniciatīvas. "Esot aktīvā sporta entuziastiem, bija vēlēšanās radīt Mārupē atpūtas parku, kurā iedzīvotājiem sportiski pavadīt savu brīvo laiku un profesionāli attīstīt olimpisko BMX riteņbraukšanas sporta veidu. 2010.gadā sākām darboties pie šīs idejas īstenošanas," skaidroja kluba valdes priekšsēdētājs Guntis Ruskis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas