Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Matīss strādās Saeimas Tautsaimniecības komisijā deputāta Zaķa vietā

Bijušais satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība), kurš šodien atgriezās darbā Saeimā, darbosies parlamenta Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā, kā arī Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā.

Līdz ar to deputāti pēc Vienotības ierosinājuma no Tautsaimniecības komisijas atsauca deputātu Dzintaru Zaķi, kurš turpmāk strādās Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā.

Balsojumā par Zaķa atsaukšanu no komisijas piedalījās gandrīz visi parlamentārieši, Jānim Klaužam (ZZS) un Ingmarām Līdakam (ZZS) atturoties. Savukārt pret Zaķa ievēlēšanu Cilvēktiesību komisijā bija viens deputāts - Artuss Kaimiņš (LRA).

Kā ziņots, Matīsam šodien atjaunots Saeimas deputāta mandāts.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) pagājušajā nedēļā pieprasīja satiksmes ministra Matīsa demisiju. Iemesls demisijas pieprasīšanai esot ministra novilcinātās darbības, laicīgi neiepazīstinot valdību ar nepieciešamo rīcību valsts nacionālās aviokompānijas airBaltic attīstībai, kā arī uzraudzības trūkums pār aviokompānijas stratēģisko virzību, tādējādi, iespējams, neizmantojot visas iespējas.

Matīsa demisija tika pieprasīta nākamajā dienā pēc valdības lēmuma atbalstīt Prudentia atrasto nacionālās aviokompānijas airBaltic finanšu investoru, Vācijas uzņēmēju Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, kurš par 52 miljonu eiro ieguldījumu iegūs 20% airBaltic akciju, savukārt valsts aviosabiedrībā ieguldīs 80 miljonus eiro. Iepriekš gan Matīss bija paudis viedokli, ka nacionālās drošības apsvērumu dēļ nebūtu vēlams izvēlēties šo konsultanta Prudentia atrasto airBaltic investoru.

Lēmuma par Matīsa atlaišanu kontekstā aktualizējies arī jautājums par nestabilitāti valdībā. Pagaidām jauno satiksmes ministra kandidātu Vienotība nevirzīs, uzsverot, ka prioritārais darbs ir nākamā gada valsts budžeta apstiprināšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas