Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Maxima atsauc Ukrainā ražotas guaša krāsas Gamma

Veikalu tīkls Maxima atsauc Ukrainā ražotas guaša krāsas Gamma partiju, kurā atklātas kaitīgas vielas cilvēka veselībai, vēsta Latvijas Radio.

Tirgotājs aicina visus, kas krāsas iegādājušies, tās pārtraukt lietot un nest atpakaļ uz veikalu, kurā tās pirktas arī tad, ja nav saglabāts čeks. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs gan mierina, ka pircēju veselībai nedraud pēkšņas veselības problēmas, bet viela varot izraisīt vēzi, krāsas lietojot ilgtermiņā.

Latvijas mazumtirdzniecības tīkls Maxima Latvija šorīt izplatījis paziņojumu par Ukrainā ražoto guaša krāsu Gamma atsaukšanu, jo laboratorijā atklāts, ka tās satur kaitīgas vielas. Veikalu tīkla pārstāvis Ivars Andiņš norāda, ka tirgotājam atdot krāsas var tie, kas iegādājuši konkrētu partiju, kuras numuru var apskatīt uzņēmuma mājas lapā, vai atnesot krāsu iepakojumu uz veikalu, kur to pārbaudīs darbinieki uz vietas. Andiņš piebilst, ka Ukrainā šīs krāsas tiek lietotas un ražotājs turpina tās izplatīt, bet Latvijas ierobežojumiem neatbilst tieši viena partija, jo iepriekš ražotās partijas pārbaudes liecina, ka guaša atbilst Latvijas kvalitātes prasībām.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs šogad kopumā pievērsies guaša krāsu izpētei Latvijas tirdzniecības vietās. Pārbaudot paraugus krāsām Gamma. konstatēta kancerogēna viela. Centra pārstāve Sanita Gertmane gan skaidro, ka atrastā viela pēkšņus veselības traucējumus nevarot radīt, bet ietekmē to ilgtermiņā, tādēļ tās būtu jāpārtrauc lietot.
Konkrētās partijas krāsas Gamma ar kaitīgo vielu realizētais apjoms varētu būt ap 170 iepakojumiem. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs vēl turpina testēt arī citas guaša krāsas un rezultāti būšot mēneša laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas