Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Mediķi aicina Nordea Rīgas maratona dalībniekus nepārvērtēt savus spēkus

Ņemot vērā meteorologu laika prognozi svētdienai, 19.maijam, kad gaidāms stiprs karstums un gaisa temperatūra var sasniegt līdz pat 30 grādu, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi aicina Nordea Rīgas maratona dalībniekus nopietni izvērtēt savas spējas, spēkus un veselību izvēlētās distances veikšanai, portālu Diena.lv informēja NMPD.

NMPD mediķi aicina – ja maratona skriešanas laikā sajūtat diskomfortu, nekavējoties pārtrauciet skriešanu un vērsieties pie mediķiem pēc palīdzības. Visas trases garumā vairākās vietās dežūrēs mediķi. Kopumā maratona laikā uz vietas atradīsies sešas NMPD brigādes, tāpat medicīnisko palīdzību varēs saņemt NMPD mediķu teltī un Latvijas Sarkanā krusta medicīnas punktos.

Šogad maratona organizatori vēl papildus parūpējušies par skrējēju veselības uzraudzību un trasē dosies arī brīvprātīgie - topošie ārsti, kuri vēros skrējēju labsajūtu, lai savlaicīgi pamanītu tos, kuriem iespējams nepieciešama atpūta, atveldzēšanās vai mediķu palīdzība.

Īpaši uzmanīgiem jābūt cilvēkiem ar hroniskām slimībām vai ja pēdējā laikā bijusi kāda saslimšana un organisms, iespējams, vēl nav pienācīgi atguvies. Taču, kā norāda NMPD mediķi, arī jaunam un veselam cilvēkam garu distanču veikšana karstā laikā ir papildus slodze organismam. Tāpēc NMPD mudina ikvienu skrējēju skriešanas laikā rūpīgi ieklausīties savās sajūtās un laikus iet malā, lai atveldzētos, atpūstos un vērstos pie mediķiem, ja sajūt jebkādu diskomfortu (tajā skaitā nespēku, vājumu, galvas reibšanu, redzes miglošanos, līdzsvara traucējumus, galvassāpes, spiedošu sajūtu krūtīs, elpas trūkumu u.c.).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas