Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Mediķu aprūpē nogādāti 13 apsaldējušies cilvēki

Pagājušajā diennaktī apsaldējumu vai ķermeņa atdzišanas dēļ ārstniecības iestādēs Latvijā nogādāti 13 cilvēki, liecina mediķu apkopotie dati.

Vidzemē slimnīcā nogādāta 65 gadus veca sieviete, kura ilgstoši uzturējusies nekurinātā mājā, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola. Citiem mediķu palīdzība bija nepieciešana, jo tie, būdami alkohola reibumā, ilgstoši bija uzturējušies salā, gūstot vispārēju ķermeņa atdzišanu. Mediķu rokās nogādāti arī cilvēki, kas apsaldējumus guvuši, bargajā salā pārvietojoties nepiemērotos apavos. Kāds iedzīvotājs apsaldējis pirkstus, jo salā ilgstoši strādājis ārā.

Pēdējās nedēļas laikā ik dienu mediķu palīdzība nepieciešama 10 - 16 cilvēkiem, kas atdzisuši vai apsaldējušies spelgonī, stāstīja neatliekamās palīdzības pārstāve.

Pagājušajā diennaktī ārstu aprūpē nogādāti iedzīvotāji arī ar citām ziemai raksturīgām traumām - cilvēki krituši gan uz slidenajām ielām, gan baudot ziemas priekus kalnā. Vidzemē slimnīcā nogādāts 25 gadus vecs vīrietis, kurš uz kalna guvis rokas traumu. Šis šogad ir ceturtais gadījums, kad ārstniecības iestādē nokļūst kāds uz kalna traumu guvis aktīvās atpūtas cienītājs. Trīs sievietes vakar nogādātas mediķu aprūpē, jo kritušas uz slidenajām ietvēm un lauzušas kājas.

Slimnīcā nogādāts arī Zemgalē dzīvojošs vīrietis, kurš saindējies ar tvana gāzi, jo, būdams alkohola reibumā, pārāk ātri aizvēris krāsns aizbīdni.

Mediķi mudina līdzcilvēkus neiet garām cilvēkiem, kas salā guļ uz ielas vai ilgstoši nekustas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas