Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Melleņu raža šogad nebūs ļoti laba

Melleņu raža šogad nebūs ļoti laba,**** pastāstīja Latvijas Augļkopju asociācijas (LAA) valdes priekšsēdētāja Māra Rudzāte.

Viņa uzsvēra, ka Latvijas mežos avenes un mellenes ir nogatavojušās, bet audzētāju dārzos kultūrmellenes vēl nav. "Kurzemes pusē jāgaida vēl nedēļas divas un Vidzemē – nedēļas trīs," sacīja Rudzāte.

Tomēr, neskatoties uz iepriekš izteiktajām pozitīvajām prognozēm, šogad kultūrmelleņu raža nebūs ļoti laba. "Kultūrmelleņu raža ir ne īpaši laba – tās ir, bet retas," atzina LAA vadītāja, tomēr piebilda, ka šogad melleņu raža būs nedaudz labāka kā pērn. "Varbūt nedaudz labāk ir kā pagājušajā gadā, bet piecu ballu sistēmā ražai dotu trīs," norādīja Rudzāte un minēja, ka ne īpaši labās ražas iemesli ir nesaprotami. "Ziemā taču temperatūras bija normālas. Nesaprotu, kādēļ ziemā tik ļoti apsala mellenes," teica asociācijas valdes priekšsēdētāja un teica, ka arī daudzi citi augi, tostarp plūmes, šoziem apsaluši.

Savukārt pašlaik laika apstākļi melleņu nogatavošanās procesam nekaitē. "Ir silts un mitrs. Neteiktu, ka briesmīgi," apliecināja Rudzāte.

Pašlaik melleņu cenas audzētāji vēl nav aprēķinājuši. "Gribam noskaidrot, kādas poļiem ir melleņu ražas, lai varētu saprast, kādas būs melleņu cenas šogad," paskaidroja LAA vadītāja, taču atzina, ka pieaugušo izmaksu dēļ melleņu cenas noteikti nebūšot zemākas kā pērn. Rudzāte pastāstīja, ka ir pieaugušas degvielas cenas un citas izmaksas, tostarp iepakojuma cenas ir pieaugušas par aptuveni 10%.

Jau vēstīts, ka šoziem apsalusi daļa lielāko melleņu krūmu, kam gaidāmas ogas. Taču audzētāji aģentūrai BNS iepriekš šogad prognozēja daudz labākas melleņu ražas nekā pērn.

LAA apvieno aptuveni 600 lielāko Latvijas augļkopju. Organizācijas mērķis ir palīdzēt augļkopjiem aktīvi piedalīties viņiem labvēlīgas lauksaimniecības politikas veidošanā, kā arī meklēt iespējas, kur pārdot Latvijā saražotos augļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas