Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Meteorologi paredz ūdens līmeņa paaugstināšanos upēs

Tuvākajās dienās Latvijas upēs ūdens līmenis pārsvarā paaugstināsies. Saglabāsies Aiviekstes palieņu applūdums. Turpināsies pakāpeniska ledus sairšana un ledus iešana atsevišķos posmos, vēsta informācija Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) mājas lapā.

Meteorologi arī piekodina, ka atrasties uz ledus ir ļoti bīstami.

Aizvadītajā diennaktī, pēc LVĢMC datiem, ūdens līmenis paaugstinājās Latgales upēs. Daugavā no Veļižas līdz Jēkabpilij ūdens līmenis paaugstinājās ar intensitāti 1-13 cm, Daugavas baseina upēs Latgalē 1-11 cm diennaktī. Daugavas pietekās Ogrē, Lielajā un Mazajā Juglā ūdens līmenis pazeminājās par 1-11 cm. Salacā un tās pietekās ūdens līmenis nedaudz svārstījās. Gaujā pie Velēnas ūdens līmenis pazeminājās par 32 cm, bet Valmieras - Siguldas posmā, kā arī tās pietekās Tirzā, Palsā, Vaidavā un Amatā ūdens līmenis cēlās ar intensitāti 2-5 cm diennaktī. Lielupē un tās pietekās, kā arī Kurzemes upēs ūdens līmenis pārsvarā pazeminājās par 1-15 cm, tikai vietām novērotas nelielas līmeņa svārstības.

Daugavā aizvadītajā diennaktī daudzviet (pie Ullas, Krāslavas, Daugavpils, Vaikuļāniem un Zeļķiem) notika ledus sakustēšanās un izveidojās vaļumi. Šorīt ledus sega vai ledus sega ar lāsmeņiem un izskalojumiem saglabājās Veļižas-Suražas un Polockas-Piedrujas posmā un pie Pļaviņām. Savukārt pie Daugavpils bija vērojama bieza ledus iešana un paliku piesalas. Paliku piesalas saglabājās arī pie Vaikuļāniem un Jēkabpils, bet pie Zeļķiem brīvs. Ledus sega ar lāsmeņiem vērojama arī Pededzē. Pārējās Latvijas upes pārsvarā brīvas, vietām gar krastiem paliku piesalas. Ogrē pie Lielpeču un Ogres novērojumu stacijām un Gaujā pie Velēnas gar krastiem ledus krautņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas