Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Mikiško: Skolotājiem nav jāmaksā par demogrāfisko situāciju

"Nauda seko skolēnam ir krīzes seku pārvarēšanas modelis, kas labi darbojās 2009. - 2010. gadā. Šajā situācijā - ja nav skolēnu, arī nauda nevienam neseko," intervijā raidījumam Rīta Panorāma ceturtdien sacīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Ingrīda Mikiško.

"Pedagogi zaudē algās, jo mums trūkst bērnu. Skolotājiem nevajadzētu maksāt par demogrāfisko situāciju," atzina LIZDA vadītāja.

"Mūsu prasība ir 310 lati par pamatlikmi. Situāciju var atrisināt vienīgi palielinot šo likmi. Laukos pedagogu trūkst, tikmēr jaunie aiziet uz Rīgu un tām vietām, kur maksā labāk."

Skolotāju algu palielināšanas jautājumā šobrīd norisinās diskusija starp premjeru un atbildīgajām ministrijām. Mikiško atzīst, ka skolotāji ir gatavi arī radikālākiem soļiem. "Kopā nāksim 9.septembrī, kad runāsim par turpmāko. Ja piedāvājuma nebūs, mums ir protesta akciju plāns. Pikets, brīdinājuma streiks, ir zināmi konkrēti datumi, redzēsim, kā tas viss atrisināsies. Es domāju, ka tik kritiska situācija bija vienīgi pirms četriem gadiem. Ja pedagogi saka, ka neies streikto, mēs respektēsim, bet pašlaik saņemam ļoti daudz signālu par atbalstu."

"Ir smieklīgi, ka sešus miljonus mētā divas nedēļas no vienas ailītes uz otru, nesaprotot, kurā ielikt. Pirms četriem gadiem pedagogi zaudēja 20% no algas, atdoti ir vien 4%," intervijā atzina I.Mikiško. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas