Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Ministru kabineta sēžu tiešraižu sistēmas ieviešana izmaksās teju 90 000 latu

Lai Ministru kabineta sēžu tiešraides varētu vērot digitāli, kā arī pēc tam šos sēžu ierakstus varētu noskatīties arhīvā, būs nepieciešami teju 90 000 latu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Valsts reģionālās attīstības aģentūras izsludinātajā iepirkumu konkursā par Ministru kabineta sēžu un preses konferenču apraides digitalizāciju un tiešraižu nodrošināšanu uzvarējusi personu apvienība SIA KT Serviss un SIA Latnet serviss, kas šos darbus apņēmusies veikt par 87 723 latiem.

Informācija SIA KT Serviss mājaslapā liecina, ka šis uzņēmums piedāvā kompleksās digitālās konferenču komunikācijas sistēmas, sinhronās tulkošanas sistēmas, konferenču mikrofonu un apskaņošanas sistēmas un citas konferenču audio un video iekārtas. Šim uzņēmumam ir pieredze ar iekārtu uzstādīšanu 2010.gadā notikušajā NATO Parlamentārajā asamblejā Rīgā, Baltijas Forumā, konkursā Jaunais vilnis un dažādos citas politiska un kultūras rakstura pasākumos.

Savukārt SIA Latnet ir viens no lielākajiem datu pārraides pakalpojumu nodrošinātājiem Latvijā. Uzņēmums piedāvā interneta, digitālās televīzijas, balss sakaru un serveru uzturēšanas pakalpojumus.

Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja Laine Kučinska iepriekš pastāstīja, ka valdības sēžu un preses konferenču apraides digitalizācijas projekta īstenošana ir būtiska lielākas sabiedrības pieejamības un informācijas ieguves nodrošināšanai par valdības darbu un pieņemtajiem lēmumiem.

Īstenojot šo projektu, būs vērojamas valdības sēžu, preses konferenču un citu pasākumu tiešraides internetā, kas dos iespēju ikvienam iedzīvotajam nepastarpināti sekot līdzi interesējošiem valdības lēmumiem, skaidroja Kučinska. Viņa informēja, ka projekta ieviešana pēc iepirkuma procesa beigām un līguma noslēgšanas varētu ilgt trīs mēnešus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas