Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ministru kabinets un nevalstiskās organizācijas SEPLP locekļa amatam virza Jāni Siksni

Nevalstisko organizāciju (NVO) un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padome Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) locekļa amatam virza Jāni Siksni, pirmdien sanāksmē vienojās memoranda padome.

Siksnis līdz šim strādājis Baltijas Mediju izcilības centrā, kur sākotnēji veica izpilddirektora pienākumus, bet kopš pagājušā gada februāra ir projektu direktors.

Iepriekš Siksnis bijis Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa preses padomnieks un šo amatu pildījis no 2016.gada līdz 2018.gadam. Pirms tam 20 gadus pavadījis Latvijas Radio, kur darbu uzsācis kā Ziņu dienesta ārzemju ziņu redaktors, bet vēlāk kļuvis par vecāko korespondentu, Ziņu dienesta vadītāju, attīstības projektu vadītāju un trīs gadus bijis arī Latvijas Radio valdes loceklis un ģenerāldirektors.

Pieredze gūta arī Latvijas Televīzijā, kur Siksnis no 2007.gada līdz 2008.gadam bijis raidījuma "De facto" vadītājs un sižetu autors.

Siksnis Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātē ieguvis politikas zinātnes bakalaura grādu, savukārt patlaban LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē apgūst maģistra studijas Sabiedrības vadības programmā. Siksnis labā līmenī pārvalda angļu un krievu valodu.

Konkursa komisijai prezentējot savu redzējumu par SEPLP darbības prioritātēm un sabiedrisko mediju turpmāko attīstību, Siksnis kā svarīgāko izvirzīja SEPLP kā patstāvīgas institūcijas izveidošanu un kļūšanu par mērķtiecīgi veidotas Latvijas mediju politikas stūrakmeni. 

Starp steidzamākajiem SEPLP uzdevumiem konkursa uzvarētājs minēja koncepcijas izstrādāšanu par apvienota sabiedriskā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa izveidošanu un darbību - atbilstoši likumam tā jāizstrādā un jāiesniedz Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai pusgada laikā pēc padomes izveidošanas. Tāpat prioritāšu augšgalā tika minēta Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas sadarbības stiprināšana satura veidošanā.

Amata konkursa atlases komisijas vadītājs, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis sēdē uzsvēra, ka Siksnim ir atbilstoša izglītība un pieredze, lai ieņemtu SEPLP locekļa amatu. Citskovska vērtējumā, Siksnis ir "atbilstošs un cienīgas" SEPLP locekļa amata kandidāts, kas šajā padomē pārstāvēs gan NVO un valdības memoranda padomi un visu sabiedrību.

Memoranda padomes līdzpriekšsēdētājs, biedrības Eiropas Kustība Latvijā prezidents Andris Gobiņš norādīja, ka amata konkurss notika profesionāli, caurredzami un godīgi.

Memoranda padomes sēdes laikā Siksnis atzina, ka viņam ir prieks tikt virzītam SEPLP locekļa amatā, jo darbs būs pozitīviem izaicinājumiem pilns.

Siksnis norādīja, ka pēc līdzšinējās profesionālās dzīves gājuma viņam šķita loģisks solis mēģināt kandidēt uz SEPLP locekļa amatu. Viņa vērtējumā, amats prasīs augstu atbildību, tajā būs daudz pienākumu un sarežģītu situāciju.

"Man ir gan vajadzīgā pieredze, gan zināšanas. Profesionālajā darbībā esmu pierādījis, ka situācijās, kad vēlos kaut ko sasniegt, es varu paveikt daudz. Vairāk nekā 25 gadu laikā man ir radusies izpratne par to, kādam ir jābūt sabiedriskajam medijam demokrātiskā Eiropas valstī," sacīja Siksnis.

Tāpat viņš pauda cerību, ka drīzumā tiks noskaidroti atlikušie SEPLP locekļi. Siksnis atzina, ka SEPLP locekļu starpā noteikti ir gaidāmas domstarpības, tomēr svarīgi, lai visi padomes locekļi darbotos kā viena komanda, visi būtu "uz viena viļņa".

Gala lēmumu par pretendenta apstiprināšanu SEPLP locekļa amatā pieņems Saeima.

LETA jau ziņoja, ka SEPLP izveidi paredz Saeimā pagājušā gada novembrī pieņemtais Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likums.

Jaunais likums noteic, ka SEPLP sastāvā ir trīs locekļi, kurus apstiprina Saeima. Vienu locekli apstiprināšanai izvirza Valsts prezidents, vienu - Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padome un vēl vienu Saeima saskaņā ar Saeimas kārtības rullī noteikto kārtību. Kandidatūras šim amatam tādējādi var izvirzīt ne mazāk kā desmit Saeimas deputāti.

papildināta visa ziņa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas