Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Muižnieks: Mikroautobusu pārvadājumu konkursā varēja uzvarēt tikai ar administratīvo atbalstu

Ar Rīgas domes valdošās koalīcijas partijas _Gods kalpot Rīgai _valdes locekli Aleksandru Brandavu saistītās B-Bus grupas kompānijas ir vienīgās, kas varēja riskēt uzvarēt Rīgas satiksmes (RS) konkursā par pārvadājumiem mikroautobusu maršrutos, jo īstenot šādu projektu "bez administratīvā atbalsta sastāvdaļas" vispār nav reāli, sacīja Rīgas taksometru parka valdes priekšsēdis Leopolds Muižnieks.

Viņš uzskata, ka uzvarējušajai B-Bus grupai šāda komponente ir, un ne viena vien. "Viens no konkursā uzvarējušās pilnsabiedrības Rīgas mikroautobusu satiksme līdzīpašniekiem [caur Beļģijas uzņēmumu B-International] ir Aleksandrs Brandavs, un, iespējams, viņš ir visu pilnsabiedrības kompāniju īpašnieks," apgalvoja Muižnieks.

Muižnieks norādīja, ka Brandavs savulaik bija RS tirgzinības direktors, vēlāk - RS Elektronisko norēķinu un projektu daļas vadītājs, bet tagad ir valdes loceklis RS daļēji piederošajā SIA Rīgas karte, kas konkursa uzvarētājiem piegādās e-talona nolasīšanas iekārtas.

"Turklāt viņam ir savi cilvēki Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā un viņš atrodas ļoti labās attiecībās ar partiju Gods kalpot Rīgai, tādējādi viņš varēs tirgot pats sev iekārtas par paša noteiktajām cenām un vienlaicīgi būs administratīvi aizsargāts no trijām pusēm - Rīgas domes, RS un Transporta komitejas. Kurš gan vēl, ja ne viņš? Būtībā konkursa nolikums citas iespējas nemaz nepieļāva. Lai viņiem veicas!" teica Muižnieks.

Konkursā pērn īsi pirms Ziemassvētkiem uzvarējušās pilnsabiedrības Rīgas mikroautobusu satiksme dalībnieki ir SIA B-Bus un tai pilnībā piederošās SIA Sabiedriskais autobuss un SIA Vidlatauto, kā arī B-Bus vadītājam Vitālijam Komaram pilnībā piederošā SIA FPK, liecina Firmas.lv dati.

B-Bus vienīgais īpašnieks vēl 2011.gada rudenī bija Brandavs, tagad tas pieder Beļģijas uzņēmumam B-International, taču arī tā līdzīpašnieks saskaņā ar amatpersonas deklarāciju savulaik, kad jau strādāja RS, bija Brandavs.
Šonedēļ Brandavs  gan apgalvoja, ka patlaban viņam vairs neesot nekādas ietekmes uz "Rīgas mikroautobusu satiksmi" vai tās dalībnieku darbību.

Brandavs nenoliedza, ka savulaik darbojies šajā biznesā un dibinājis vienu no uzņēmumiem, taču patlaban neesot saistīts ar minētajām kompānijām, jo attiecībā uz Rīgas mikroautobusu satiksmi galvenos lēmumus pieņemot B-Bus vadītājs Komars. Saskaņā ar Uzņēmumu reģistra datiem Brandavs un Komars gan joprojām ir biznesa partneri - viņiem kopīgi pieder uzņēmums B-Serviss.

Brandavs sarunā ar vairākkārt uzsvēra, ka ir mazsvarīgi, kuram pieder konkrēts uzņēmums, jo galvenais esot, lai rīdziniekiem tiktu nodrošināti kvalitatīvi un profesionāli mikroautobusu pārvadājumu pakalpojumi. RS preses sekretārs Viktors Zaķis, jautāts, vai konkursa iepirkuma komisija ir informēta, ka uzvarētājfirma saistīta ar Brandavu, atbildēja, ka iepirkuma komisijas kompetencē nav vērtēt personālijas, bet konkrētā piedāvājuma atbilstību konkursa nolikuma prasībām.

Kā ziņots, Rīgas mikroautobusu satiksme pakalpojumu piedāvā sniegt par 25 miljoniem latu piecu gadu laikā, neskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas