Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Mūrniece: Kritēriji NEPLP kandidātu atlasei ir skaidri

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība) noliedz bažas par skaidru kritēriju trūkumu Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) kandidātu vērtēšanā.

Uz piecām vietām padomē pretendē 41 kandidāts, komisija pirmdien paredzējusi atlasīt desmit. Kritēriji esot skaidri noteikti Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā un pārrunāti koalīcijas padomē, Latvijas Radio svētdien uzsvēra Mūrniece.

Viņa noliedza, ka kandidāti balsojumam uz Saeimu tiks virzīti steigā. Pēc viņas teiktā balsojums parlamentā notiks janvāra beigās.

"Padome nākamos piecus gadus noteiks mediju politiku Latvijā, kas ir ļoti svarīgs uzdevums. Diskusijām jābūt pamatīgām un izsvērtām, pieņemt galīgo lēmumu jau 22.decembra sēdē būtu pāragri un sasteigti. Ja mēs diskusijas vēlamies rīkot pēc iespējas plašākas un pamatīgākas, acīmredzot, mēs domāsim par plenārsēdēm janvāra nogalē," teica Mūrniece.

Jau ziņots, ka Saeimai būs jāapstiprina pieci cilvēki darbam jaunā sasaukuma NEPLP, jo esošās padomes pilnvaras ir beigušās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas