Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

NA Jūrmalas mēra amatam virza deputātu Parasigu-Parasiņu

Nacionālā apvienība (NA) Jūrmalas domes priekšsēdētāja amatam virza pašvaldības deputātu Rolandu Parasigu-Parasiņu (NA), aģentūru LETA informēja NA Jūrmalas nodaļas vadītājs Andris Čuda.

Domes sēde, kurā paredzēts ievēlēt priekšsēdētāju, plānota otrdien, 20.decembrī.

NA norāda, ka partijai ir nepieņemama gan likuma gara noniecināšana, kad tikai dažas dienas pēc notiesājoša sprieduma no amata atstādinātais pilsētas mērs tiek pieņemts darbā par priekšsēdētāja vietnieka padomnieku, gan arī Latvijas Zemnieku savienības (LZS) un Latvijas Zaļās partijas (LZP) deputātu sadarbošanās ar politisko spēku "Saskaņa" pašvaldībā.

NA neplāno atbalstīt LZS un LZP deputātu piedāvāto mēra kandidātu. NA Jūrmalas nodaļa kā savu mēra kandidātu virzīs Rolandu Parasigu-Parasiņu, bet kā mēra vietnieku - deputātu Jāni Asaru (NA).

LETA jau vēstīja, ka ilggadējais Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (LZP) atzīts par vainīgu apsūdzībā par dienesta viltojumu saistībā ar komandējumu un sodīts ar naudas sodu 5000 eiro apmērā. Stājoties spēkā notiesājošam spriedumam, Truksnis zaudēja deputāta amatu un līdz ar to arī mēra krēslu.

Trukšņa vietā domē par deputātu nāks Guntars Anspoks (ZZS/LZP), kurš, kandidējot pašvaldību vēlēšanās, norādīja, ka ir pašnodarbinātais un ka 2006.gadā pabeidzis Latvijas Universitāti. 

Par Jūrmalas domes priekšsēdētāju virzīs līdzšinējo Trukšņa vietnieci Ritu Sproģi (ZZS/LZP), liecina neoficiāla informācija. Trukšņa un Sproģes pārstāvētajam Zaļo un zemnieku savienības sarakstam Jūrmalas domē ir astoņas no 15 balsīm, ar ko pietiktu Sproģes ievēlēšanai.

Pievienotas pēdējās divas rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas