Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī nogatavojušās augstās zilenes un citas gardas ogas

Nacionālajā botāniskajā dārzā tiek uzturētas daudzveidīgas ogulāju kolekcijas. Ik gadu Salaspilī nogatavojas augstās zilenes jeb krūmmellenes, lielogu dzērvenes, zelta jāņogas, kā arī aktinīdiju, irbeņu, plūškoku, pīlādžu augļi un citas gardas un veselīgas ogas, portālu Diena.lv informēja Nacionālā botāniskā dārza pārstāve Dace Miezīte.

Lai uzzinātu vairāk par ogulājiem, šo sestdien, 4.augustā, botāniskais dārzs aicina tematiskā ekskursijā. Kā tos stādīt, kopt, pavairot un izmantot, stāstīs bioloģijas doktors Alfreds Ripa - botāniskā dārza Pārtikas, aromātisko un ārstniecības augu nodaļas vadītājs, viens no kompetentākajiem speciālistiem Latvijā. Interesenti tiks aicināti degustēt ogas un uzdot jautājumus ne vien par ogulājiem, bet arī par ārstniecības augiem botāniskā dārza kolekcijās. Pulcēšanās ekskursijai plkst. 12.

Dalība ekskursijā ir bez maksas - jāiegādājas tikai ieejas biļetes botāniskajā dārzā. Apmeklētājus gaida arī botāniskā dārza rozes un tikko plaukt sākušās dālijas, kuru ziedēšana šogad solās būt sevišķi krāšņa. Dāliju kolekcija ir papildināta ar vairākiem desmitiem šķirņu, un līdz rudens salnām uzziedēs vairāk nekā 270 dažādas dālijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas