Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nākamnedēļ kļūs aukstāks un daudzviet veidosies jauna sniega kārta

Pēc pavasarīgi siltas nedēļas nākamnedēļ Latvijā ieplūdīs aukstāka gaisa masa, līdz ar to temperatūra kā naktīs, tā arī dienās pazemināsies, liecina informācija Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) mājaslapā.

Ciklonu ietekmē bieži gaidāmi nokrišņi, galvenokārt tas būs slapjš sniegs un sniegs. Spēcīgi un ilgstoši snigs gan otrdien, gan trešdien - lielā daļā valsts izveidosies jauna sniega kārta. Autovadītājiem jārēķinās, ka braukšanas apstākļi atkal kļūs sarežģītāki - ceļi būs slideni, un nokrišņu laikā pasliktināsies redzamība.

Nākamā nedēļa iesāksies ar mākoņainu laiku, taču brīžiem debesis skaidrosies. Naktī uz pirmdienu palaikam līs, rietumos iespējams arī slapjš sniegs, savukārt dienā nokrišņi gaidāmi tikai vietām. Naktī pūtīs lēns vējš, dienā lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz 0…+3 grādiem, dienā nebūs siltāks par +1…+6 grādiem.

Arī otrdien debesis lielākoties aizklās mākoņi, vienīgi nakts sākumā brīžiem tās skaidrosies. Uz rīta pusi Latvijas teritoriju no dienvidaustrumiem sasniegs ciklons, kas nesīs stiprus un ilgstošus nokrišņus, austrumu un centrālajos rajonos galvenokārt sniegu. Daudzviet no jauna izveidosies sniega sega, tās biezums valsts centrālajos un austrumu rajonos sasniegs 5-9 centimetrus (cm), lokāli austrumos sniega kārta var būt vēl biezāka, pārsniedzot pat 10-14 cm.

Pūtīs mērens rietumu puses vējš, pēcpusdienā valsts rietumos ziemeļrietumu, rietumu vējš būs brāzmains, līdz ar to vietām putinās. Naktī gaiss atdzisīs līdz +1…-3 grādiem, savukārt dienā termometra stabiņš pakāpsies līdz 0…+5 grādu atzīmei. Autovadītājiem jāņem vērā, ka ceļi atsevišķos posmos var būt slideni, nokrišņu laikā redzamība pasliktināsies.

Ciklona ietekmei saglabājoties, arī trešdien debesis klās bieza mākoņu sega. Turpināsies snigšana, vietām sniega segas biezums palielināsies vēl par 1-4 cm, bet valsts galējos austrumos gaidāms lietus. Dienas otrajā pusē nokrišņu intensitāte pakāpeniski mazināsies. Ja valsts austrumos ziemeļrietumu, rietumu vējš būs lēns līdz mērens, tad valsts rietumu un centrālajos rajonos brāzmās tas sasniegs 15-19 metrus sekundē. Minimālā gaisa temperatūra naktī un maksimālā dienā būs -2…+1 grāda robežās, vienīgi ziemeļaustrumos temperatūra būs +3…+5 grādi.

Darba nedēļas otrajā pusē nokrišņu būs mazāk un debesis brīžiem skaidrosies, tomēr joprojām laiks būs vēss. Naktīs gaisa temperatūra lielākoties būs -1…-7 grādu robežās, bet dienās termometra stabiņš nepārsniegs +6 grādu atzīmi. Šī brīža prognozes liecina, ka arī nedēļas izskaņā lielas izmaiņas laika apstākļos nesagaidīsim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas