Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Nākamnedēļ notiks kārtējie treniņlidojumi NATO gaisa telpā virs Baltijas valstīm

Nākamnedēļ, 8.oktobrī un 9.oktobrī, notiks kārtējie NATO Gaisa spēku pavēlniecības štāba Ramšteinā rīkotie treniņlidojumi gaisa telpā virs Baltijas valstīm (BRTE).

Vienlaikus ar tiem Latvijā, Ādažu poligonā, notiks arī apvienotais gaisa un sauszemes vingrinājums Latvijas gaisa atbalsta kontrolieru apmācībai, kā arī pretgaisa aizsardzības bataljona iemaņu pilnveidošanai sabiedroto spēku atbalstam, trenējoties cīņai pret tuvā gaisa atbalsta elementu, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Vingrinājuma norisi nodrošinās NATO Ātrās reaģēšanas vienības gaisa telpas patrulēšanas iznīcinātāji "JAS39", kurus patlaban nodrošina Čehijas Gaisa spēki. Tie vingrinājumā iesaistīs arī iznīcinātājus "L-159" un transporta lidmašīnu "CASA 295", kuras apkalpe apgūs iemaņas humanitārās palīdzības kravu nogādāšanā. Savukārt Latvija vingrinājumā iesaistīs ar aviācijas bāzes helikopteri "Mi-17", pretgaisa aizsardzības iekārtām un radaru.

Apvienotais gaisa un sauszemes vingrinājums BRTE scenārijā tika iekļauts pēc Baltijas valstu lūguma, un līdz ar gaisa telpas patrulēšanas operāciju ir viens no alianses veiksmīgākajiem viedās aizsardzības piemēriem. Tas notiks jau ceturto reizi, lai pilnvērtīgi sagatavotu gaisa atbalsta kontrolierus dienestam starptautiskajās operācijās, kā arī paaugstinātu bruņoto spēku militārās spējas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas