Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Naktī ar helikopteru no Roņu salas uz slimnīcu Rīgā nogādāts negadījumā cietis Latvijas iedzīvotājs

Šonakt ar helikopteru no Roņu salas slimnīcā Rīgā nogādāts negadījumā cietis Latvijas iedzīvotājs, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša. 

NMPD Operatīvās vadības centrā vakar vakarā tika saņemta informācija no Igaunijas ārkārtas dienesta, ka tās teritorijā Roņu salā negadījumā cietis Latvijas iedzīvotājs. Izsaukuma vietā esošā Igaunijas mediķu brigāde ziņoja, ka 34 gadus vecais vīrietis negadījumā guvis pleca traumu, tostarp augšdelma lūzumu, un ir ievietojams slimnīcā, kas iespējams tikai ar gaisa transportu, jo Roņu salā nav slimnīcas. 

Lai nogādātu cietušo Rīgā, NMPD Operatīvās vadības centrs sazinājās ar Gaisa spēku Aviācijas bāzi, lūdzot iespēju izmantot helikopteru pacienta transportēšanai, kā arī saskaņoja helikoptera pacelšanās un nosēšanas vietu ar Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu, kuras teritorijā ir atbilstoši izbūvēts un aprīkots helikoptera nosēšanās laukums. Helikoptera apkalpes komandai līdzi tika nosūtīti divi pieredzējuši NMPD mediķi, kuri ir apmācīti un trenēti sniegt medicīnisko palīdzību pacientiem gaisa transportēšanas laikā. 

Veiksmīgi sadarbojoties visiem iesaistītajiem dienestiem, Roņu salā cietušais Latvijas iedzīvotājs NMPD mediķu uzraudzībā īsi pēc pusnakts ar helikopteru tika nogādāts Rīgā. Pēc helikoptera nosēšanās mediķu brigāde pacientu nogādāja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā. 

NMPD direktors Armands Ploriņš pauž pateicību visiem iesaistītajiem dienestiem par operatīvu un labi koordinētu sadarbību. Viņaprāt, turpmāk nepieciešamība mediķiem izmantot speciāli aprīkotu helikopteru pacientu transportēšanai kļūs arvien aktuālāka, ņemot vērā ne tikai pārrobežu sadarbības izvēršanu, bet arī nepieciešamību Latvijas reģionos smagi cietušus vai kritiski slimus pacientu nogādāt specializētajās klīnikās Rīgā. Medicīniskā gaisa transportēšana būtu jānodrošina arī negadījumos ar lielu cietušo skaitu un katastrofās. 

Ik gadu NMPD vairākkārt nākas piesaistīt smagi cietušo un pacientu medicīniskajai gaisa transportēšanai gan Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku Aviācijas bāzes, gan arī Valsts robežsardzes helikopteru. NMPD ar Gaisa spēku Aviācijas bāzi jau vairākus gadus veiksmīgi sadarbojas, apmācot un trenējot NMPD brigāžu mediķus palīdzības sniegšanai pacientiem gaisa transportēšanas laikā. Patlaban NMPD šādam darbam sagatavoti jau gandrīz 200 mediķu visā Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas