Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ne visās reģionu pašvaldībās sestdien darbadiena

Lai gan sestdien valstī ir oficiāli noteikta darbadiena, kas tika pārcelta no 3.maija, tomēr dažās pašvaldību administrācijās šī ir brīvdiena, noskaidroja aģentūra LETA.

Uz darbu sestdien nav jāiet Saldus novada domes darbiniekiem, jo viņi strādāja 24.aprīlī, kad Latvijā notika Lielā talka. Daļa pašvaldības darbinieku toreiz piedalījusies talkā, bet daļa veikusi ikdienas pienākumus savā darba vietā, informēja Saldus novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Sproģe.

Bezalgas brīvdienu sestdien izmanto Talsu novada pašvaldības darbinieki. Jau ziņots - lai ietaupītu pašvaldības budžeta līdzekļus darbinieku atalgojumam, šogad Talsu novada pašvaldības administrācijai tiek noteikts nepilns darba laiks, kas kopā gada laikā veidos vienu nedēļu. Kā informēja Talsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Ieviņa, Talsu novada pašvaldības administrācija nestrādā 29.maijā, 19.jūnijā, 24.septembrī, 22.oktobrī un 13.novembrī.

Liepājas pašvaldībā sestdien ir darba diena, taču daļa pašvaldībā strādājošo to pavada ārpus savām darba telpām, piedaloties vērienīgo ģimenes svētku "Lielmutis Fricis un Lielmute Marta" organizēšanā un norisē, informēja Liepājas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone. Viens no centrālajiem pasākumiem ir lielā sadziedāšanās koncertestrādē "Pūt vējiņi", kur uzstāsies vairāk nekā 600 skolēnu no Liepājas un apkārtējiem novadiem kopā ar Liepājas teātra jaunajiem aktieriem. Liepājā sestdien notiek arī svētku gājiens.

Darba diena ir arī Ventspils pilsētas pašvaldības darbiniekiem. Arī viņiem darbs notiek mazliet neierastāk nekā parastā darba dienā, jo Ventspils pilsētas domes deputāti, domes nodaļu vadītāji un citi darbinieki sestdien plkst.15 piedalījās tradicionālajā koku stādīšanas talkā Ventspilī, Kustes dambī, informēja Ventspils pilsētas domes Pilsētas mārketinga nodaļas vadītāja vietas izpildītāja Kristīne Duļbinska.

Kuldīgas novada pašvaldībā sestdien ir parasta darba diena, kas ne ar ko neatšķiras no citām darba dienām, izņemot to, ka darbs beigsies par vienu stundu ātrāk kā parasti, informēja Kuldīgas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Anita Zvingule.

Zemgales pašvaldībās sestdien vairumā gadījumu ir darbadiena, citur mēģina darbadienu apvienot ar novada svētku svinēšanu.

Kā pastāstīja Jelgavas pilsētas domes preses sekretāre Līga Klismeta, Jelgavas pašvaldības darbiniekiem sestdien ir brīvdiena. "Jelgavas pašvaldībai ir saīsināta darba nedēļa, un piektdienas parasti ir brīvdienas, tāpēc 3.maiju tā atstrādāja jau vakar," skaidro Klismeta.

Tomēr pilsētas domes vadība piedalās vairākos pilsētas svētku pasākumos, kas notiek sestdien un svētdien Jelgavā.

Savukārt Jelgavas novada pašvaldībā tiekot strādāta normāla darbadiena ar apmeklētāju pieņemšanu un citiem ierastajiem domes struktūrvienību darbinieku pienākumiem, paskaidroja Jelgavas novada domes sabiedrisko attiecību speciālists Edgars Sauka.

Arī Aizkraukles novadā rit ierasta darba diena, vien pašvaldības Sociālajā dienestā nenotiekot iedzīvotāju pieņemšana, kas parasti pieejama darbadienās, apstiprināja Aizkraukles novada domē.

Savukārt Kandavas novada sabiedrisko attiecību speciāliste Solvita Viļuma atzina, ka sestdien novada domē tomēr neesot īsti ierastais darba ritms, jo notiek novada svētki un domes vadība piedalās dažādos to pasākumus. Tomēr pašvaldības struktūrvienības strādājot pilnu darba dienu līdz plkst.17.

Daugavpils un Jēkabpils pašvaldībās sestdien ir saīsinātā darba diena, bet Rēzeknes domē daļai darbinieku ir brīvdiena. Rēzeknes pilsētas domē 3.maija darba diena tika pārcelta uz 7.maiju un 29.maiju, informēja domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Diāna Zirniņa. Saskaņā ar domes darba kārtības noteikumiem tās administrācijas un nozaru pārvalžu darbiniekiem piektdiena, 7.maijs, būtu bijusi neapmaksāta brīvdiena, bet līdz ar darba dienas pārcelšanu šajā dienā dome strādāja.

Tā kā domes priekšsēdētājam, priekšsēdētāja vietniekam, domes izpilddirektoram, Iedzīvotāju apkalpošanas centra speciālistiem un autovadītājiem 7.maijs saskaņā ar darba kārtības noteikumiem nebija brīvdiena, viņiem 3.maija darbadiena pārcelta uz šo sestdienu.

Sestdien saskaņā ar valdības iepriekš pieņemtu rīkojumu no valsts budžeta finansējamās valsts pārvaldes iestādēs ir darbadiena. Kā skaidro Valsts darba inspekcija, darbdienas tiek pārceltas ar visām tās dienas tiesībām un pienākumiem. Darba likuma 135.pants noteic, ka pirms svētku dienām darba dienas ilgums saīsināms par vienu stundu, ja darba koplīgumā, darba kārtības noteikumos vai darba līgumā nav noteikts īsāks darba laiks. Līdz ar to 3.maija darba diena, kas saskaņā ar Darba likuma 135.pantu ir saīsināma par vienu stundu, pārceļot to uz 29.maiju, saglabā saīsinātās darba dienas statusu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas