Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Nedēļas nogalē gaisa temperatūra ap nulli; snigs un līs

Nedēļas nogalē būs gana vējains un gaisa temperatūra būs ap nulli, gaidāmi arī nokrišņi sniega, slapja sniega un lietus veidā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Stiprais ziemeļrietumu vējš atkal atnesīs vēsākas gaisa masas – ja iepriekšējās divas naktis nekur Latvijā gaisa temperatūra zem 0 grādu atzīmes nepazeminājās, tad naktī uz sestdienu gaisa temperatūra lielākajā valsts daļā pazemināsies līdz -2...-7 grādiem, tikai Kurzemes piekrastē temperatūra pieturēsies ap 0...+2 grādiem. Nokrišņi nav gaidāmi, pierims arī brāzmainais vējš. Sestdien dienā Kurzemi sasniegs nokrišņu zona, kas nesīs nelielu slapju sniegu un lietu, gaisa temperatūra valsts rietumos gaidāma 0...+2 grādi, bet Vidzemē un Latgalē pieturēsies neliels sals līdz 0 ... -3 grādiem.

Arī svētdien Latviju šķērsos nokrišņu zona, tā nesīs gan sniegu, gan arī slapju sniegu, bet rietumos - lietu. Pastiprināsies arī dienvidu puses vējš, kas piekrastē brāzmās sasniegs 15 līdz 16 metrus sekundē. Gaisa temperatūra, salīdzinot ar sestdienu, būtiski nemainīsies.

Nākamajā nedēļā laika apstākļus Latvijā joprojām noteiks aktīvi Atlantijas cikloni, tādēļ galvenokārt pūtīs rietumu puses vēji, kas piekrastes rajonos bieži brāzmās sasniegs 15 līdz 18 metrus sekundē un nesīs siltas gaisa masas. Plašākas nokrišņu zonas Latviju šķērsos otrdien un piektdien, tās nesīs galvenokārt slapju sniegu un lietu. Arī gaisa temperatūra lielākoties pieturēsies virs 0 grādu atzīmes, vien nedēļas vidū, naktīs debesīm skaidrojoties, pazemināsies līdz 0...-3 grādiem.

Laika apstākļu prognozes vēl ilgākam laika periodam liecina, ka arī Ziemassvētku nedēļā stabilu ziemas laika apstākļu iestāšanās nav gaidāma: pastāv varbūtība, ka snigs un atkal Latviju pārklās sniega sega, tomēr arī tā nesaglabāsies ilgstoši. Nav gaidāms arī stabils vai stiprs sals, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas