Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

NEPLP aicina pie sarunu galda mediju grupu MTG un kabeļoperatorus

Otrdien, 12. februārī plkst. 13.00  Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) telpās  notiks lielāko kabeļoperatoru Lattelecom, Baltcom, Izzi,  Dautkom, Livas un citu, kā arī kabeļoperatoru pārstāvju LEKA un LTA tikšanās ar mediju grupas MTG vadību, piedalīsies arī Konkurences padomes pārstāvji, portālu Diena.lv informēja NEPLP pārstāvji.

Pērnā gada 4. oktobrī tika pieņemts Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma grozījums, kas paredzēja, ka līdz 2014. gada sākumam tiek atcelts obligātās retranslācijas pienākums, kas attiecas uz nacionālajām komerctelevīzijām. Šos grozījumus konceptuāli atbalstīja Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome. Pārejas periods beidzas šī gada 31. martā. Tas nozīmē, ka līdz februāra beigām visiem kabeļoperatoriem, kuri vēlas iekļaut savā piedāvājumā TV3 un LNT, jābūt noslēgtiem līgumiem ar mediju grupu MTG.

Valsts prezidents Andris Bērziņš vēstulē Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai, NEPLP priekšsēdētājam Aināram Dimantam un Konkurences padomes priekšsēdētājai Skaidrītei Ābramai uzsvēra, ka grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā attiecībā uz obligāto retranslāciju ir regulāri pārskatāmi.

"Vienīgi ar tādu nosacījumu, ka obligātā bezmaksas nacionālo komerckanālu retranslācija tiek atcelta tikai uz laiku un 2013.gada beigās šis jautājums vēlreiz tiek izskatīts, vienlaikus izvērtējot pirmos praktiskos rezultātus un ņemot vērā arī citas pārmaiņas, Saeimā vienbalsīgi pieņemtie likuma grozījumi ir izsludināmi," uzskata Valsts prezidents.

Viņš aicinājis atbildīgās institūcijas pārejas periodā atbilstoši savai kompetencei sekot līdzi notikumu attīstībai vairākos jautājumos - piemēram, retranslācijas izmaksu apjomam un pamatotībai, skatītāju attieksmes izmaiņām, nacionālajai informatīvajai telpai, reklāmas tirgum un citu kanālu retranslācijas izmaksu izmaiņām.

Pagaidām līgumu slēgšanas process norisinājies gausi. Tam par iemeslu bijušas problēmas dialogā starp satura ražotājiem TV3 un LNT un kabeļoperatoriem. Tāpēc NEPLP aicinājusi visas ieinteresētās puses sēsties pie sarunu galda. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas