Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

NEPLP izslēdz no Latvijā retranslējamo programmu saraksta RTVi

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir nolēmusi izslēgt no Latvijā retranslējamo audio un audiovizuālo programmu saraksta "RTVi".

Programmas "RTVi" izplatīšanas iepriekšējais pārstāvis Latvijā biedrība "Latvijas elektronisko komunikāciju asociācija" informējusi NEPLP, ka kopš 2021.gada 1.aprīļa vairs nepārstāv šo programmu Latvijā. Savukārt iespējamais jaunais programmas īpašnieks SIA "Global Entertainment" informējis, ka programmu pārstāvēs Latvijā no 2021.gada 16.februāra, tomēr neesot iesniedzis šo faktu apliecinošus dokumentus.

Padome vērsusies pie iespējamā jaunā programmu izplatīšanas tiesību pārstāvja, taču līdz šim brīdim šādi dokumenti neesot iesniegti. Papildus NEPLP vērsusies pie programmas "RTVi" tiesību īpašnieka "Benrose Spain S.L." ar lūgumu informēt par programmas "RTVi" pārstāvjiem Latvijas teritorijā un iesniegt padomē dokumentus, kas apliecina aktuālo pārstāvju pārstāvības tiesības. NEPLP vēstulē "Benrose Spain S.L." atzīmējusi, ka padomē nepieciešams iesniegt dokumentu oriģinālus vai apliecinātus atvasinājumus, tam pievienojot tulkojumu valsts valodā. Līdz 2022.gada 25.augustam dokumenti, kas apliecinātu šādas tiesības, padomē neesot saņemti.

Ja elektroniskais plašsaziņas līdzeklis nav vienojies par tiesībām izplatīt konkrētu programmu Latvijas teritorijā, kā arī nav veicis pārstāvja nomaiņu reģistrācijas sistēmā, tad elektroniskajam plašsaziņas līdzeklim programmas retranslācijas tiesību nav un programmas retranslācija nav atļauta, uzsver NEPLP.

Kā uzsvērts NEPLP paziņojumā, tās rīcībā pašlaik neesot juridiski saistošu dokumentu, kas apliecinātu programmas "RTVi" iespējamā pārstāvja programmas izplatīšanas tiesības Latvijā, tāpat padome neesot saņēmusi informāciju no programmu īpašniekiem par vēlmi turpināt šo programmu izplatīšanu Latvijas teritorijā, tādējādi šī programma izslēgta no retranslējamo programmu saraksta.

"Ņemot vērā, ka padomei joprojām nav iesniegti dokumenti par programmas "RTVi" aktuālajiem pārstāvjiem, NEPLP ieskatā, Latvijā retranslējamo audio un audiovizuālo programmu sarakstā veicamas izmaiņas, izslēdzot programmu "RTVi" no Latvijā retranslējamo audio un audiovizuālo programmu saraksta programmas, jo tās tiesisko izplatīšanas pārstāvi Latvijas teritorijā nav iespējams apliecināt ar juridiski saistošiem dokumentiem," teikts NEPLP paziņojumā.

NEPLP par pieņemto lēmumu informējusi "Benrose Spain S.L.". Lēmums stāsies spēkā no rītdienas. Lēmumu var pārsūdzēt viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas Administratīvajā rajona tiesā, bet pārsūdzēšana neaptur tā darbību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas