Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nesaskaņu dēļ Fūrmanis atteicies no Ārstu biedrības viceprezidenta amata

Sakarā ar nesaskaņām Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) valdē, kas otrdien sanāca uz ārkārtas sēdi, kurā bija plānots lemt par biedrības amatpersonu pārvēlēšanu, tās līdzšinējais viceprezidenta Roberts Fūrmanis nolēmis atteikties no šī amata, liecina Fūrmaņa ieraksts mikroblogošanas vietnē Twitter.

Savā ierakstā Fūrmanis norāda, ka atsakās no viceprezidenta amata biedrībā, "kuras vadība ir zaudējusi saikni ar kolēģiem un praktisko medicīnu un kura nav ieinteresēta nepieciešamajās pārmaiņās, lai LĀB un ārsti spētu atgūt sabiedrības uzticību".

Aģentūrai LETA Fūrmanis pagaidām plašākus komentārus nesniedza.

Kā vēstīts, Latvijas Jauno ārstu asociācija (LJĀA) pagājušajā nedēļā norādīja uz "izteikti jūtamu LĀB valdes izvēli ignorēt krīzes situāciju", kā rezultātā organizācija līdz nākamajai biedru kopsapulcei bija nolēmusi pārtraukt sadarbību ar LĀB, aģentūru LETA informēja asociācijā. Līdz ar to arī no LĀB valdes izstājies LJĀA pārstāvis Kārlis Rācenis.

Domstarpības starp valdes locekļiem aizsākušās līdz ar atšķirīgajām nostājām sakarā ar Covid-19 jautājumiem. Proti, LĀB prezidente Ilze Aizsilniece vietnē "Facebook" iepriekš bija paudusi aicinājumu "atcelt masku nēsāšanu skolās, lai bērnu un jauniešu organismi neciestu no skābekļa trūkuma mācību laikā", mainīt Covid-19 testēšanas pieeju bērniem un jauniešiem, ņemot piemēru no Ziemeļvalstīm, un "domāt par gaisa bioloģisko drošību skolās un citās sabiedriskajās telpās".

Uz šo citi LĀB valdes locekļi reaģēja, septembra sākumā izveidojot LĀB Covid-19 infekcijas profilakses darba grupu, kas kategoriski norobežojās no LĀB prezidentes izteikumiem.

LĀB norādīja, ka turpmāk publiskajā telpā un plašsaziņas līdzekļos, kā arī komunikācijā ar valsts institūcijām un nevalstiskām organizācijām oficiālu LĀB viedokli par Covid-19 vakcinācijas un profilaktisko pasākumu jautājumiem paudīs darba grupas pārstāvji, izņemot gadījumos, kad darba grupa vai LĀB valde lemj citādi.

Sakarā ar šo pagājušajā nedēļā Fūrmanis intervijā raidījumam "TV3 ziņas" pauda uzskatu, ka organizācija prezidentei, kura Covid-19 pandēmijas laikā publiskajā telpā izplatījusi zinātniskiem pierādījumiem neatbilstošu informāciju par sejas maskām un vakcīnām, būtu jāatkāpjas no amata.

Taču Aizsilniece vēlāk pauda, ka pašlaik negrasās pamest organizācijas vadību, uzsverot, ka viņu "amatā ievēlēja Latvijas ārsti, nevis veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) vai LĀB viceprezidents Roberts Fūrmanis", tādēļ ārstiem arī būtu jālemj par viņas turpmāko darbību LĀB.

Pēc LĀB mājaslapā pieejamās informācijas, biedrības prezidente ir Aizsilniece un biedrībai ir divi viceprezidenti - nefrologs Māris Pļaviņš un anesteziologs-reanimatalogs Fūrmanis, kurš šobrīd paziņojis par amata atstāšanu.

Tāpat valdē ietilpst kardiologs Gustavs Latkovskis, infektoloģe, hepatoloģe Angelika Krūmiņa, žurnāla "Latvijas Ārsts" galvenais redaktors Pēteris Apinis, torakālais ķirurgs Jāzeps Baško, neiroloģe, algoloģe Valentīna Berga, veselības aprūpes vadības ārsts Dzintars Mozgis, ķirurgs Viesturs Boka, valsts emeritētais zinātnieks Vilnis Dzērve-Tāluts, Latvijas ārstu rehabilitologu asociācijas prezidente Anda Nulle, Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas viceprezidente Dace Matule un pneimonologs Alvils Krams.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas