Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

NMPD: Jauno gadu mēs gaidām ar bažām

Jaunais gads tiek gaidīts ar bažām, intervijā LTV raidījumam Rīta panorāma teica Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule.

"Jauno gadu mēs gaidām ar bažām, jo šajos svētkos vairāk tiek lietots alkohols un pieaug arī dažādu traumu risks," teica Cipule.

Vienlaikus aizvadītos svētkus Cipule raksturoja kā mierīgus.

Iepriekš NMPD pārstāve Laura Bērziņa aģentūrai LETA pavēstīja, ka Latvijas iedzīvotāji Ziemassvētkus atzīmējuši mierīgi un atbildīgi, tādēļ NMPD mediķiem nebija jādodas uz izsaukumiem, kur gūtas smagas traumas, kas būtu saistītas ar svētku svinēšanu.

Kopumā Ziemassvētku brīvdienas NMPD mediķiem aizvadītas ikdienas režīmā, bez īpaši izceļamiem gadījumiem. Svētkos izsaukumu skaits nepalielinājās - tas bija kā ikdienā.

Lai arī vieni svētki pavadīti, vēl vieni ir priekšā - Jaunā gada svinības. Katru gadu tieši šajā laikā NMPD mediķiem jāsniedz palīdzība tiem, kuri pārgalvības dēļ un alkohola ietekmē neuzmanīgi rīkojušies ar dažādiem pirotehnikas izstrādājumiem.

Tās ir plēstas brūces un plaši ķermeņa apdegumi, sejas savainojumi ar kaulu lūzumiem, acu bojājumiem un redzes traucējumi, arī plaukstu bojājumi ar sadragātiem pirkstiem un amputācijām, lūzumi un citas traumas. Turklāt traumas gūst ne tikai pieaugušie, bet arī bērni un jaunieši, kuri atstāti bez pieaugušo uzraudzības, uzsvēra Bērziņa.

NMPD novēl sargāt sevi un savus mīļos, lai kāda traģiska nelaime neaizēno ne tikai Jaunā gada svinības, bet arī visu atlikušo mūžu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas