Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

No darba atcelts zušu iepirkuma skandālā iesaistītais Bior ilggadējais vadītājs Joffe

No vadītāja amata atstādināts Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskajā institūta Bior vadītājs Rafaels Joffe, kurš direktora amatā bija kopš 1997.gada, portālu Diena.lv informēja insitūtā.Uz direktora amatu izsludināts konkurss, tikmēr no 5.aprīļa līdz jauna direktora apstiprināšanai institūtu vadīs direktora vietniece laboratoriju jautājumos Olga Valciņa.

Bior Zinātniskajā padomē ievēlēts institūta Pētniecības un attīstības departamenta direktors Aivars Bērziņš.Aivars Bērziņš kopš 2010. gada ir institūta Pētniecības un attīstības departamenta direktors, 2010. gadā Helsinku universitātē viņam piešķirts zinātņu doktora grāds veterinārmedicīnā/ pārtikas higiēnā.Kopš 2008. gada ir vairāku starptautisko zinātnisko programmu realizētājs un vadītājs, starptautisko projektu eksperts un izglītības programmu mācībspēks Latvijā, Somijā, Dānijā un citās valstīs. Šobrīd arī pārstāv Latviju Eiropas pārtikas nekaitīguma iestādes (European Food Safety Authority) Konsultatīvajā padomē.Aivars Bērziņš ievēlēts institūta BIOR Zinātniskajā padomē pēc tam, kad 2013. gada martā institūta Zinātniskā padome sniedza LR Zemkopības ministrijai savu skaidrojumu tā saucamajā "zušu iepirkuma lietā" un kad par savas darbības pārtraukšanu paziņoja padomes priekšsēdētājs Vadims Bartkevičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas