Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

No šodienas Swedbank klienti - uzņēmumi var pieteikties eiro skaidras naudas piegādei

Swedbank saviem klientiem - uzņēmumiem piedāvā iespēju jau no šodienas sākt pieteikties eiro skaidras naudas priekšpiegādei, portālu Diena.lv informēja bankā.

Pēc eiro ieviešanas no 2014. gada 1. janvāra uzņēmumiem vajadzēs apkalpot klientus uzreiz divās valūtās, bet naudas atlikumu izdot tikai eirovalūtā. Tas nozīmē, ka eiro uzņēmumu kasēs jābūt uzreiz no 1. janvāra.

Pieteikties Swedbank eiro priekšpiegādei uzņēmumi var no 15.jūlija līdz 21.oktobrim. Savukārt pats priekšpiegādes process notiks no 10.decembra līdz 31.decembrim.

Eiro priekšpiegādei uzņēmumi aicināti pieteikties ļoti savlaicīgi – jo ātrāk notiks pieteikšanās, jo vēlāk, tas ir, tuvāk gadumijai, pieteiktais eiro naudas apjoms tiks nogādāts uzņēmumam. Tas ir būtiski, ņemot vērā, ka šo naudu uzņēmums nedrīkst laist apgrozībā līdz 1.janvārim un tā ir rūpīgi jāuzglabā. Proti, jo vēlāk šī nauda tiek piegādāta uzņēmumam, jo īsāku laiku jānodrošina tās glabāšana un jo vēlāk attiecīgā naudas summa tiek ierezervēta uzņēmuma bankas kontā.

Swedbank sadarbībā ar Latvijas inkasācijas firmām saviem klientiem nodrošinās priekšpiegādes eiro piegādi uz līgumā norādīto adresi.

"Uzņēmumu gatavošanos pārejai uz eiro labi raksturo princips – agrāk brauksi, tālāk tiksi. Uzskatāms piemērs ir pieteikšanās eiro skaidras naudas priekšpiegādei, lai nodrošinātu, ka 1.janvārī uzņēmumam ir eiro skaidrā naudā, lai norēķinātos ar klientiem – jo vēlāk uzņēmumi tai pieteiksies, jo ātrāk decembrī tiks saņemta skaidra nauda eiro. Tas nozīmē uzņēmuma līdzekļu iesaldēšanu uz ilgāku laika posmu un rūpes par eiro uzglabāšanu līdz 2014.gada 1.janvārim. Savukārt uzņēmumiem, kas šo darbu būs veikuši savlaicīgi, šīs raizes izpaliks," skaidro Swedbank valdes loceklis un Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Daniils Ruļovs.

Plašāka informācija par eiro priekšpiegādes pakalpojumu atrodama Swedbank mājas lapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas