Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

No šodienas publiski būs pieejama nodokļu parādnieku datu bāze

No šodienas publiski būs pieejama datu bāze, kur aplūkojami nodokļu parādnieki, kuriem parāds ir lielāks par 100 latiem. Lai gan datubāze būs pieejama publiski un to aktualizēs reizi mēnesī, ekspertu darba grupa rosinās vēl vairāk atvieglot šo procesu.

Valsts kancelejas Juridiskā departamenta vadītājas vietnieks Ivars Mēkons pastāstīja, ka darba grupa rosinās paredzēt, ka nodokļu maksātāji paši varēs izdrukāt izziņas par nodokļu parādu neesamību no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS).

"Bijām domājuši, ka varētu rast ātru risinājumu, ka datubāze regulāri aktualizētos, bet saņēmām no VID informāciju, ka nepieciešami dažādi uzlabojumi, lai tā notiktu. Tāpēc rosināsim noteikt, ka VID izziņas nav obligātas, bet uzņēmējs pats varēs no EDS sistēmas izdrukāt izziņu un pats atbild, ka neko nav viltojis," klāstīja Mēkons.

Tas nozīmē, ka nodokļu maksātājiem vairs nebūs jādodas uz VID pēc tādas izziņas, ko viņi varēs paši izdrukāt no EDS, tādējādi noņemot administratīvo slogu par šo procesu.

Ar šo ierosinājumu plānots doties uz Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju, lai šis regulējums Publisko iepirkumu likumā pēc iespējas ātrāk stātos spēkā. Mēkons pauda cerību, ka tas varētu notikt tuvākajā laikā - maijā.

Kā ziņots, Nodokļu parādnieku, kam parāds ir lielāks par 100 latiem, datubāze publiski būs pieejama no pirmdienas, 1.aprīļa, taču uzņēmēji nav mierā, ka datubāzē informācija tiks aktualizēta divas reizes mēnesī, šodien raksta laikraksts Dienas Bizness. Pēc uzņēmēju domām, tam būtu jānotiek reizi dienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas