Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Nonāvētās dobelnieces Diānas lietā būtiska virzība

Desmitgadīgās dobelnieces Diānas lieta, kas likās teju vai bezcerīga tās gandrīz četru gadu ilgās izmeklēšanas dēļ, ir pavirzījusies labu soli uz priekšu - Zemgales apgabala prokuratūra uzrāda apsūdzības nonāvētās meitenes mātei Baibai Kozlovskai un viņas draugam Andrejam Kuļijevam.

Mātei apsūdzību ceļ pēc Krimināllikuma 117. panta 12. daļas par slepkavību pastiprinošos apstākļos, proti, ja noslepkavots nepilngadīgais, par to draud mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no 10 līdz 20 gadiem. A. Kuļijevu apsūdz par sevišķi smaga nozieguma «pēdu slēpšanu», par to maksimālais sods ir brīvības atņemšana līdz četriem gadiem.

«Tie ir viņi, un viņus notiesās,» jau iepriekš vairākkārt neoficiāli izteikušies avoti policijā. Taču allaž ir kaut kā pietrūcis, lai lietu nodotu prokuratūrai apsūdzības uzrādīšanai. Tiesa, pirms četriem mēnešiem Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Jānis Lazdiņš intervijā Dienai sacīja, ka pašlaik vēl varot runāt par to, ka iespējama virzība lietā, «bet, kad tas būs - pēc mēneša diviem vai pusgada -, es noteikti neņemšos prognozēt». Lietas vājais posms - trūka tiešo pierādījumu. «Visu šo laiku, cik vien varējām, strādājam, lai gūtu vairāk pierādījumu, lai prokuratūra uzskatītu, ka ir pietiekami,» toreiz teica J. Lazdiņš. Tiesa, kas tieši tagad mainījies, Dienai piektdien neizdevās noskaidrot. Iepriekš viena no neoficiālajām versijām bija, ka desmitgadīgo Diānu varēja nonāvēt sadzīviska strīda laikā, ar trulu priekšmetu iesitot pa galvu vai arī bērnu pagrūžot. Pēc tam līķis tika paslēpts pavisam netālu no mājām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas