Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

NVA vērsīsies Drošības policijā par saņemtajiem draudiem vadošajām amatpersonām

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) svētdien _TV_ 3 Nekā personīga pieteikto sižetu uzskata par nepatiesu un iestādes reputāciju graujošu, liecina NVA masu medijiem izplatītais paziņojums.
NVA nākamnedēļ vērsīsies Drošības policijā ar iesniegumu par draudu izteikšanu NVA vadošām amatpersonām. Draudi gan ar elektroniskā pasta starpniecību, gan telefoniski tiekot saņemti kopš 2011.gada 1.decembra, iepriekšējais draudu zvans atskanēja 2012.gada 20.janvārī darba dienas beigās.

NVA kategoriski noraida un uzskata par sagrozītu šī vakara raidījuma Nekā personīga (TV3)  pieteikumā izskanējušo un skatītājus maldinošu informāciju, ka NVA finanšu līdzekļi it kā tiek dalīti „kā  kazino”.  Nekā Personīga rīcībā esot nokļuvuši nelikumīgā veidā iegūti NVA Finanšu sadales komisijas locekļu sarunu audio ieraksti, apgalvo NVA pārstāvji.

Kā norāda  NVA Finanšu sadales komisijas locekļi, audio ierakstā varētu būt dzirdamas viņu neformālās savstarpējās sarunas, kad sanāksmē ir raisījusies diskusija par finanšu sadalījuma milzīgo apjomu.

"Vēlamies norādīt, ka Finanšu sadales komisijas locekļi kategoriski nepiekrīt  šāda veida  nepatiesam un sagrozītam viņu darba atspoguļojumam un norāda, ka pēc TV3  sižeta pašreklāmas sapratuši, no kurām Finanšu sadales komisijas sēdēm varētu būt "izgriezti" un TV sižetā tendenciozi iemontēti viņu neformālo sarunu un diemžēl neveiksmīgu joku audio ieraksti," rakstīts paziņojumā.

TV3 saviem skatītājiem apzināti rada nepatiesu priekšstatu, ka NVA it kā nelikumīgi un neprofesionāli darbojas ar finansējumu, uzskata NVA pārstāvji.

"Jānorāda, ka NVA izveidotā iekšējās kontroles sistēma nepieļauj naudas līdzekļu neatbilstošu izmantošanu. Turklāt Finanšu sadales komisijas sēdē, kurā ir 10 NVA vadošo departamentu darbinieki, lēmumus pieņem, balsojot visiem. Par katru finansējuma sadalījumu  notiek atsevišķa balsošana. Ja kaut viens komisijas loceklis ir „pret”, jautājums netiek skatīts tālāk. Jānorāda, ka NVA darbību finanšu jomā kopumā uzrauga gan Eiropas Savienības attiecīgās institūcijas, gan Finanšu ministrija, gan Labklājības ministrija, gan Eiropas Sociālā Fonda departaments. Regulāri tiek veiktas audita pārbaudes. Tāpat tiek veikta virkne citu uzraudzības procedūru," savā paziņojumā raksta NVA pārstāvji.

Visas NVA Finanšu sadales komisijas sēdes  tiek protokolētas, norāda NVA pārstāvji. Attiecīgi protokoli ir pieejami un ar tiem var iepazīties Aģentūrā uz vietas (Rīgā, Kr. Valdemāra 38 –k1).

Tāpat NVA vēlas uzsvērt, ka cilvēks, kas ir sniedzis interviju raidījumam Nekā personīga, ir bijušais NVA darbinieks, kurš strādājis NVA tikai pusgadu un pēc 3 disciplinārlietu ierosināšanas 2011.gada 1.decembrī tika atbrīvots no darba ar Labklājības ministrijas lēmumu.  NVA ir guvusi apstiprinājumus faktam, ka tieši šis darbinieks negodīgā ceļā ir ieguvis finanšu sadales komisijas locekļu sarunu ierakstus.

NVA aicina Nekā Personīga žurnālistus rūpīgi iepazīties ar šīs komisijas darbību un tās rezultātiem, nevis, neiedziļinoties lietas būtībā, destabilizēt iestādes darbu, paļaujoties uz neleģetīmi iegūto neformālo sarunu ierakstu fragmentiem un bijušā darbinieka stāstījumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas