Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Okupācijas muzejs skolēnus un jauniešus aicina piedalīsies foto un video konkursā

Latvijas Okupācijas muzejs savā 20 gadu jubilejas gadā rīko skolēniem un jauniešiem veltītu foto un video konkursu "Lietas un vietas - okupācijas aculiecinieces!", liecina muzeja publicētā informācija.

Laiks no 1940.gada līdz 1990.gadam Latvijas vēsturē iezīmē nebrīves un okupācijas periodu. Vēsture nav abstrakta, to veido atsevišķu ģimeņu stāsti, notikumi, kas risinājās konkrētā vietā. Okupācijas muzejs jau gandrīz 20 gadus vāc liecības un stāsta par šo laiku. Tāpēc savā dzimšanas dienā muzejs grib atgādināt par to, ka mūsu vēsturi veidojam mēs paši.

Foto un video konkursa mērķis ir veicināt ģimenes un lokālās okupācijas laika vēstures izpēti. Konkursa dalībnieku uzdevums ir izveidot lietu un vietu stāstus par okupācijas laiku. Tematiski tas ietver Otro pasaules karu, padomju un nacistisko okupāciju, bēgļu gaitas, pēckara gadus, dzīvi Padomju Latvijā un trimdā.

Konkursā var piedalīties individuāli vai grupas. Ja konkursā piedalās individuāli, tad darbā jāizmanto ģimenes priekšmeti, bet grupas darbā jāatspoguļo vieta, kas saistīta ar okupāciju laika notikumiem.

Konkursā dalībniekiem elektroniski jānosūta viena vai vairāku priekšmetu fotoattēli, katram pievienojot 200 līdz 250 vārdu aprakstu, vai arī līdz trīs minūtēm garu videostāstu, kam jāpievieno īsa anotācija.

Gan foto attēlus un videostāstus, gan aprakstus un anotācijas nepieciešams augšupielādēt Okupācijas muzeja tīmekļa vietnes sadaļā "Skolām". Darbi konkursam jāiesniedz līdz 2.maijam, bet ar konkursa nolikumu interesenti var iepazīties muzeja mājslapā www.okupacijasmuzejs.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas