Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Pagājušajā gadā uz pusi samazinājies fiktīvo laulību skaits starp Latvijas un trešo valstu pilsoņiem Īrijā

Pagājušajā gadā uz pusi samazinājies fiktīvo laulību skaits starp Latvijas un trešo valstu pilsoņiem Īrijā, žurnālistiem trešdien pavēstīja Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Teikmanis. Pērn reģistrētas 124 fiktīvas laulības, savukārt iepriekšējā gadā – 256 laulības.

Teikmanis atzina, ka situācija ir kļuvusi labāka, taču, lai novērstu šos gadījumus, ĀM arī šogad turpinās informatīvās kampaņas, vēstot par šo problēmu.

No pērn noslēgtajām fiktīvajām laulībām Īrijā 54 bijušas ar Pakistānas pilsoņiem, 13 – ar Bangladešas pilsoņiem, desmit – ar Indijas pilsoņiem.

"Tas gan neliecina, ka fiktīvo laulību problēma ir atrisināta – birokrātiskāks ir kļuvis laulību reģistrācijas process. Noslēgto laulību skaita samazinājums izskaidrojams ar to, ka konsulārais dienests ir veicis nozīmīgus preventīvos pasākumus Latvijā un ārvalstīs, lai ierobežotu šādu laulību noslēgšanu. Šis darbs nav bijis veltīgs, un daudzas meitenes ir nākušas pie prāta," secināja Teikmanis.

Viņš pastāstīja, ka pārsvarā fiktīvajās laulībās stājas meitenes, kas ir jaunākas par 20 gadiem, no sociāli nelabvēlīgām ģimenēm. Tāpat fiktīvas laulības noslēgušas četras meitenes ar invaliditāti, kā arī vairāki desmiti tādu daiļavu, kurām ir nepilngadīgi bērni.

Teikmanis arī atgādināja, ka Saeimā pirmajā lasījumā ir pieņemti grozījumi Krimināllikumā, kas paredz iespēju sodīt fiktīvo laulību organizētājus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas