Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Palielinās dīzeļdegvielas cena; samazinās benzīna cena

Latvijas degvielas lielākie tirgotāji šodien samazinājuši benzīna cenas, savukārt par vienu santīmu palielinājuši dīzeļdegvielas cenas, novēroja biznesa portāls Nozare.lv.

SIA Latvija Statoil benzīna cenu samazinājis no 93,4 santīmiem līdz 92,9 santīmiem litrā, savukārt dīzeļdegvielas cena kāpusi no 93,9 santīmiem līdz 94,9 santīmiem.

Arī automātiskajās degvielas uzpildes stacijas Neste cenu izmaiņām ir līdzīga tendence. 95.markas benzīna cena samazināta no 92,2 santīmiem līdz 91,7 santīmiem, savukārt dīzeļdegvielas cena palielināta no 92,7 līdz 93,7 santīmiem.

Latvija Statoil degvielas kategorijas vadītājs Kaspars Skrābāns skaidro, ka naftas pārstrādes rūpnīcas sākušas ražot dīzeļdegvielu ar ziemai atbilstošām aukstumīpašībām, kas palielina produktu pašizmaksu. Daudz dīzeļdegvielas tiekot sūtīts uz Afganistānu. Caur Baltijas valstīm pēdējā laikā uz šo valsti vien ir pārkrauti gandrīz 100 000 tonnu šāda veida produktu. Būtisks faktors esot vairāku rūpnīcu darbības ierobežošana remontdarbu dēļ.

Skrābāns uzsver, ka kopumā pasaulē novērojams disbalanss starp to, kas tiek saražots un kas tiek pieprasīts, kas veicina cenu kāpumu. Arī noliktavās Eiropā ir mazi produktu krājumi, jo uzņēmumi sākot iepirkt produkciju.

Kopumā dīzeļdegvielas cena pasaules biržās pēdējo nedēļu laikā kāpusi no 920 dolāriem (460 latiem) par tonnu līdz gandrīz 1020 dolāriem (510 latiem). Tas arī pēdējo nedēļu laikā esot veicinājis cenas paaugstināšanos "Latvija Statoil" mazumtirdzniecības tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas