Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

papildināta (12:54) - Uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata atstādina IeVP priekšnieku Puķīti

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK) pirmdien uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata pienākumu pildīšanas atstādinājis Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieku ģenerāli Visvaldi Puķīti, apstiprināja ministra preses sekretāre Līga Ādamsone.

Ierosinātā disciplinārlieta esot saistīta ar publisko iepirkumu jomu. "Ieslodzījuma vietu sistēmā ir konstatēti fakti, kas varētu liecināt par pārkāpumiem Publisko iepirkumu likuma un Valsts pārvaldes iekārtas likuma normu īstenošanā. Lai noskaidrotu tā iemeslus, tieslietu ministrs ir ierosinājis disciplinārlietu par IeVP priekšnieka Visvalža Puķītes rīcību," atzina Ādamsone.

Konkrētajā gadījumā radušās bažas, ka IeVP priekšnieks, iespējams, ilgstoši nav novērsis iestādē pastāvošās problēmas publisko iepirkumu un arī citās jomās, no kā izriet arī bažas par to, vai viņš spēj kvalitatīvi pārvaldīt ieslodzījuma vietu sistēmu.

Kā sacīja Ādamsone, brīdī, kad valdība ir jau atbalstījusi ieslodzījuma vietu infrastruktūras modernizācijas koncepciju un piešķīrusi budžeta līdzekļus jauna cietuma celtniecības projektam Olainē, nepieciešams nodrošināt to, lai visi piešķirtie finanšu līdzekļi tiek izmantoti lietderīgi. Bordāns ir uzdevis pārbaudīt, vai Puķītes rīcībā konstatētie pārkāpumi neradīs būtiskus šķēršļus plānotā projekta realizācijā.

Kamēr Puķīte ir atstādināts, viņa pienākumus uzticēts pildīt IeVP priekšnieka vietniekam Sergejam Čepjolkinam, kurš jau iepriekš ir vairākkārt aizstājis Puķīti.

IeVP vecākā referente Ināra Makārova sacīja, ka pats Puķīte uz žurnālistu uzdotajiem jautājumiem būs gatavs atbildēt plkst.15 IeVP telpās Rīgā, Stabu ielā 89. Makārova piebilda, ka tikšanās ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem notiks ēkas pirmajā stāvā, jo uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku Puķītem aizliegts tuvoties savam darba kabinetam.

Kā ziņots, Puķītem arī agrāk izteikti dažādi pārmetumi, kas pamatā saistīti ar finanšu līdzekļu izlietojumu un grāmatvedību. 2011.gadā par Puķītes rīcību tika sākta disciplinārlieta, pēc kuras izmeklēšanas viņam kā sodu piemēroja amatalgas samazinājumu uz sešiem mēnešiem.

(ziņa papildināta ar pirmspēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas