Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

papildināta (13:27) - Plus punkts tuvākajās trīs dienās atjaunos preses un e-talonu tirdzniecību

Mazumtirdzniecības uzņēmums SIA Plus punkts plāno tuvākajās trīs dienās atjaunot darbību ierastajā režīmā, nodrošinot pircējiem visā Latvijā ierasto preču un pakalpojumu klāstu, informēja Plus punkta valdes priekšsēdētāja Svetlana Kiseļova.

Viņa norādīja, ka līdz 24.maijam uzņēmums atjaunos e-talonu un preses izdevumu tirdzniecību visās tirdzniecības vietās.

SIA Preses serviss pārstāve Inga Samoviča apstiprināja, ka Plus punkts ir samaksājis parādu un uzņēmums pamazām sāk atjaunot preses piegādi Plus punkta tirdzniecības vietās. Taču sīkākus komentārus viņa nesniedza.

Kā atklāja SIA Rīgas satiksme meitasuzņēmuma SIA Rīgas karte valdes loceklis Aleksandrs Brandavs, Plus punkts pagājušajā nedēļā ir nomaksājis parādu par e-talonu tirgošanu. Kopējā parāda summa bijusi ap 100 000 latu. "Tā ir summa, par kādu Plus punkts notirgo e-talonus aptuveni divās dienās."

Taču Brandavam ir šaubas par to, vai e-talonu tirdzniecību izdosies atjaunot līdz 24.maijam, jo Plus punkta un Rīgas kartes pārstāvji patlaban vēl tikai mēģina vienoties par turpmāku sadarbību.

"Patlaban veicam pārrunas ar Plus punktu, lai vienotos par jauniem nosacījumiem, kas noteikti būs stingrāki. Tas ir vajadzīgs tāpēc, lai nākotnē nevarētu atkārtoties līdzīgi gadījumi, kad Plus punkts par saņemtajiem pakalpojumiem neveic maksājumus savlaicīgi un iedzīvotāji tiek atstāti bez pakalpojuma," skaidroja Brandavs.

Jautāts, cik ilgā laikā, viņaprāt, varētu atjaunot e-talonu tirdzniecību visās Plus punkts tirdzniecības vietās, Brandavs teica, ka viņam to ir grūti prognozēt, jo tas lielā mērā ir atkarīgs no Plus punkta vadības spējas vai nespējas vienoties ar uzņēmumu Rīgas karte par jaunajiem sadarbības nosacījumiem.

Kā ziņots, no 22.aprīļa preses vairumtirdzniecības un piegādes uzņēmums SIA Preses serviss apturējis jaunu preses izdevumu piegādi SIA Plus punkts tirdzniecības vietām, jo tirgotājs ir ilgstoši kavējis maksājumus par piegādātajiem preses izdevumiem. Preses izdevumu piegādes apturētas līdz brīdim, kamēr Plus punkts spēs pilnībā norēķināties par savām kavētajām parādsaistībām, kas pārsniedz 190 000 latu.

Savukārt kavētu norēķinu dēļ pašvaldības SIA Rīgas satiksme meitasuzņēmums SIA Rīgas karte 25.aprīlī daļēji apturēja e-talonu tirdzniecību SIA Plus punkts tirdzniecības vietās.

No 8.marta par SIA Plus punkts 100% daļu īpašnieku ir kļuvis SIA Plus punkts Holding Ltd, kuru kontrolē Dānijas investori, kas plāno strauju attīstību visā Baltijā.

Mazumtirgotāja SIA Plus punkts peļņa 2011.gadā pieaugusi 118,2 reizes, liecina Firmas.lv informācija. Uzņēmuma peļņa 2011.gadā bija 358 828 lati, bet 2010.gadā - 3035 lati. Savukārt Plus punkta apgrozījums 2011.gadā saruka par 4,7% - no 23,98 miljoniem latu 2010.gadā līdz 22,84 miljoniem latu 2011.gadā.

(ziņa papildināta ar 3.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas