Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

(papildināta 14.02) - Tomsons paziņo par izstāšanos no NEPLP darba grupas

Latvijas Radio žurnālists Aidis Tomsons paziņojis par izstāšanos no Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) izveidotās darba grupas, kura pilnveido Ministru kabineta koncepcijas projektu Par jauna Latvijas Sabiedriskā elektroniskā medija izveidi.
"Nosūtīju šorīt NEPLP vēstuli par izstāšanos no darba grupas par jauna sab.medija izveidi," savā Twitter kontā šodien raksta žurnālists. 

Tāpat viņš norādījis, ka darba grupā nespēj ietekmēt procesu: "Un man vislielākās iebildes ir tieši pret procesu."

Savus atzinumus par koncepcijas projektu darba grupā sniedz arī Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas vadītāja Inta Brikše, Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas studiju katedras vadītāja Anda Rožukalne, Vidzemes Augstskolas lektors Jānis Juzefovičs, Latvijas Televīzijas žurnālists Arnis Krauze, Politika.lv producente Ilze Straustiņa un Kultūras ministrijas Informatīvās vides integrācijas nodaļas vadītājs Andris Mellakauls.

Tomsona aiziešana no darba grupas ir nepatīkama, jo nav izdevies atrast kopīgu valodu, portālam Diena.lv sacīja NEPLP priekšsēdētāja vietniece Aija Dulevska. Žurnālists savā vēstulē iebildis pret steigu un necaurspīdīgumu koncepcijas uzlabošanas procesā, tomēr Dulevska viņa apgalvojumiem nevēlas piekrist.

"Esmu ļoti apbēdināta par to, ka radio cilvēkiem radusies pārliecība, ka tas notiek necaurspīdīgi. Kas attiecas uz sabiedriskā medija koncepciju, mūsu mājas lapā visi protokoli ir iekšā, pati koncepcija ir iekšā un visu laiku tiek atjaunoti materiāli. Tā kā jebkuram cilvēkam, kam ir nepieciešāmība uzzināt pēdējos jaunumus, ir iespēja ieiet mūsu mājas lapā un to uzzināt," uzsver Dulevska.

Tāpat viņa norāda, ka neesot pamata bažām par sasteigtu procesu, jo darbs pie sabiedriskā medija koncepcijas notiek jau ilgāku laiku. "Valdības deklarācijā un pēc tam rīcības plānā bija šis sabiedriskais medijs un faktiski tas nav nekas negaidīts un jauns," pauž Dulevska.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas