Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Papildināta (15:25) - NA atbalsta Vjačeslava Dombrovska kandidatūru izglītības un zinātnes ministra amatam

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) atbalstīs Vjačeslava Dombrovska (RP) kandidatūru izglītības un zinātnes ministra amatam, šodien pēc frakcijas sēdes žurnālistiem sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Visi klātesošie deputāti bija vienisprātis, ka Reformu partija (RP) uzņēmusies atbildību par nozari un no atbildības neatsakās, līdz ar to ir tikai divas iespējamas alternatīvas - šajā amatā turpina strādāt Ķīlis vai uzticēties RP izvēlei, viņš norādīja.

Dzintars uzsvēra, ka nacionālā apvienība ir gatava dot iespēju Dombrovskim, jo salīdzinot divas alternatīvas, nekas neesot liecinājis, ka situācija varētu būt sliktāka nekā pašreizējā ministra laikā. VL-TB/LNNK līderis optimistiskāk raugoties uz situāciju pēc ministra nomaiņas, jo no Dombrovska nacionālā apvienība saklausījusi gatavību diskutēt par kopīgām pozīcijām un sadarbību noteiktos jautājumos.

Pašreizējais ministrs Roberts Ķīlis jau ir parakstījis demisijas rakstu un šodien to iesniegs premjeram, aģentūrai LETA teica Ķīļa padomnieks Reinis Tukišs.

Kā ziņots, iepriekš nacionālā apvienība nepauda skaidru nostāju jautājumā par iespējamo izglītības un zinātnes ministra nomaiņu, norādot, ka lēmumu pieņems pēc frakcijas sēdes.

Iepriekš nacionālās apvienības deputāts Imants Parādnieks aģentūrai LETA sacīja, ka VL-TB/LNNK būtu gatava pretendēt uz izglītības un zinātnes ministra amatu Roberta Ķīļa atkāpšanās gadījumā.

Saeima jau šonedēļ varētu lemt par Vjačeslava Dombrovska apstiprināšanu izglītības un zinātnes ministra amatā, ja koalīcijas partneri atbalstīs viņa kandidatūru, pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja premjers.

Kā ziņots, veselības problēmu nomāktais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis paziņoja, ka ir gatavs demisionēt, ja tiks nodrošināta viņa iesākto reformu pēctecība.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas