Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

papildināta (17:30) - Par ugunsgrēku New Rosme noliktavā un Rīgas uzņēmējdarbības koledžā uzsākts kriminālprocess

Par ugunsgrēku Rīgā, Hanzas ielā SIA "New Rosme" noliktavā un Rīgas uzņēmējdarbības koledžā ierosināts kriminālprocess, vēsta aģentūra LETA.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 18.nodaļas par noziegumiem pret īpašumu. Pēc sākotnējās versijas nav pamats uzskatīt, ka būtu notikusi ļaunprātīga dedzināšana. Ugunsgrēka izcelšanās apstākļi tiks skaidroti un tiks veiktas ekspertīzes.

Kā ziņots, piektdienas, 13.septembra vakarā pirms plkst.23 Rīgā, Hanzas ielā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Rīgas uzņēmējdarbības koledžā un SIA "New Rosme" noliktavā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums saņemts plkst.22.44. Trīsstāvu izglītības iestādei deguši logu rāmji un starpsiena 20 kvadrātmetru platībā, degušas līdzās esošās rūpnīcas noliktavas telpas 30 kvadrātmetru platībā. Aizdegusies arī garāža 15 kvadrātmetru platībā, kurā atradās automašīna "Mercedes", ko glābēji paguvuši izstumt laukā. Degusi nojume 30 kvadrātmetru platībā, kā arī bēniņu telpas 30 kvadrātmetru platībā.

Kopējā degšanas platība sasniegusi 125 kvadrātmetrus. Ugunsgrēks lokalizēts īsi pēc pusnakts, bet likvidēts plkst.01.28. VUGD kā iespējamo ugunsnelaimes cēloni min neuzmanīgu smēķēšanu.

Pastarpināti ugunsnelaime skārusi arī korsešu, nakts veļas un peldkostīmu izstrādājumu ražotāja SIA "New Rosme” noliktavas telpas, aģentūru LETA informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Edgars Štelmahers.

Naudas ziņā nodarītos zaudējumus pagaidām novērtēt grūti, tas būs iespējams pēc tam, kad tiks veikta inventarizācija, paskaidroja uzņēmuma vadītājs. Īpašums bijis apdrošināts AAS “Gjensidige Baltic".

Rīgas uzņēmējdarbības koledžas direktore Dzintra Gaile pastāstīja, ka pēc dzēšanas ar ūdeni pielijušas trīs četras telpas, tāpēc drošības nolūkos ir atslēgta elektrība, ko varēs pieslēgt pēc tam, kad to ļaus "Latvenergo" inspektori, kas veicot sprieguma mērījumus uz vadu izolāciju.

Apdrošināts īpašums neesot, tādēļ zaudējumi būšot jāsedz no saviem līdzekļiem. "Materiālā skāde nav rēķināma ar četrām vai piecām nullēm, runa būs par kādiem simtiem," aprēķinājusi Rīgas uzņēmējdarbības koledžas direktore.

"Bez elektrības bērnus skolā laist nevaram, tādēļ pirmdien mācības nenotiks," sacīja Gaile.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas