Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

papildināta (18:20) - Ventspils ostā evakuēs cilvēkus 500 metru rādiusā ap aviācijas bumbas atrašanās vietu

Ventspils ostas teritorijā, piestātnes izbūves vietā, otrdien atrasta apmēram 500 kilogramus smaga aviācijas bumba. Saistībā ar atrastās aviācijas bumbas izcelšanu,  Nacionālie bruņotie spēki (NBS) izdevuši rīkojumu slēgt pilsētas teritoriju 500 metru rādiusā ap bumbas atrašanās vietu, tai skaitā evakuējot iedzīvotājus, ziņo portāls www.ventasbalss.lv.

Šobrīd ir attīrīta trešdaļa no bumbas, bet divas trešdaļas no tās vēl atrodas zemē. Pieņemts lēmums pēc izcelšanas bumbu novietot kuģī uz speciāliem pontoniem, lai to transportētu līdz jūrai, kur nogremdēs un uzspridzinās. Visus darbus veic NBS.

Rīkojuma dēļ, kas paredz slēgt iepriekšminēto teritoriju, tiks slēgta arī satiksme pār paceļamo Ventas tiltu un tilta aplī Ventas kreisajā krastā. Portāls vēsta, ka NBS ļāvuši turpināt satiksmi pār Apvedtiltu, tomēr, tā kā tiks slēgts tilta aplis Ventas kreisajā krastā, satiksmes kustība uz Pārventu un no tās tiks organizēta pa Tērauda ielu. Arī sabiedriskais transports tiek novirzīts pa Apvedtiltu.

Iedzīvotāji aicināti bez īpašas nepieciešamības nepārvietoties no viena Ventas krasta uz otru, kā arī netuvoties norobežotajai teritorijai, ziņo portāls.

Kā vēstīts, uz Ventspili trešdien ir devušies Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotas karavīri, kuri lems, kā sprādzienbīstamo priekšmetu nogādāt vietā, kur to varētu neitralizēt. Visticamāk, bumba tiks pārvesta, izmantojot ūdens transportu, jo tā būtu drošāk pilsētas iedzīvotājiem.

(ziņā papildināta 2.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas